Lokomotif Çocuk Köyü'nde Sona Gelindi

Izmit Dogu Kisla Parkinda eglenceli, egitici ve ögretici merkez olarak planlanan Lokomotif Çocuk Köyü’nde sona gelindi.

Lokomotif Çocuk Köyü'nde Sona Gelindi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Izmit Dogu Kisla Parki içerisinde hazirladigi Lokomotif Çocuk Köyü Projesi’nde çalismalarini sürdürüyor. "Bu lokomotifin yolu sevgiden geçiyor" sloganiyla sehre kazandirilan proje hayata geçtikten sonra çocuklar ve ailelerinin degismez mekani olacak. Izmit Dogu Kisla Parki’nda bulunmasi nedeniyle ulasimin kolay oldugu Lokomotif Çocuk Köyündeki çalismalardaki tüm imalatlar tamamlandi. Yapi Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan gerçeklesen çalismalar dahilinde son olarak solüsyonlu topragin (doga dostu ve ekolojik) serimi yapilacak. Uygun hava sartlarinin olusmasindan sonra yapilacak bu çalisma akabinde Lokomotif Çocuk Köyü, Kocaeli’nin çocuklarina hizmet vermeye baslayacak.

11 vagondan olusuyor

Büyüksehir tarafindan hazirlanan Lokomotif Çocuk Köyü tasarimindaki tesis, çocuklarin keyifle vakit geçirebilecekleri eglence merkezi olarak planlandi. Çocuklara yönelik farkli etkinliklerin düzenlenecegi projede 15 kisilik 8 atölye vagonu, idari vagon, çocuklar için islak hacim vagonu, egitimciler ve ebeveynlere yönelik için mutfak nisi de olan bekleme salonuyla birlikte toplam 11 vagondan olusuyor. Ayrica alan içerisinde yürüyüs yollari, amfi ve çocuk oyun alani bulunuyor.

Proje 11 tren vagonu tasarimli konteynerden yapildi. Vagonlarin yerlesimiyse en önde giris ve tören alani, iç kisimda çocuklar için dolasim alanlari, oyun alani ve açik hava etkinlikleri için tasarlanan amfiye göre yerlestirilecek biçimde sekillendirildi. Her bir konteyner 3x8 metre ebatlarinda toplamda 24 metrekare olarak ölçülendirildi. Toplam kapali alan 264 metrekare, projenin park alani içindeki toplam oturum alani 1433 metrekare olacak sekilde planlandi. Bu özel proje, çocuklarin takim çalismasina ve birlikte eglenme becerilerine destek olup, onlara paylasmayi ve birlikte basarmayi ögretecek. Ailelere de çocuklarini eglenirken ögrendikleri egitici ortamda gözlemleme olanagi saglanacak.
Kaynak: İHA