Cizre'de Ilk Defa Off-Roda Heyecani Yasandi

Sirnak’in Cizre ilçesinde ilk defa off-road yarislari düzenlendi. Giresun ve çesitli sehirlerden gelen yarismacilar devasa arazi araçlariyla zorlu parkurda yaristi.

Cizre'de Ilk Defa Off-Roda Heyecani Yasandi
Sirnak’ta ilk kez düzenlenen off-road senliginde onlarca araç zorlu parkurlarda mücadele verirken vatandaslar heyecan dolu anlar yasadi.

Sirnak Valiligi ve Cizre Kaymakamligi tarafindan organize edilen, off-road senliginde Çotanak Off-Road ekibi araçlarla görsel sölen sundu. Araçlarin özel ve zorlu parkurdaki mücadeleleri senlige katilan binlerce vatandas tarafindan heyecan içinde takip edildi. Parkurdaki lastik engeli, havuz engeli, rampa engeli gibi birçok engeli asan araçlarin performansi büyük begeni topladi. Etkinlige Giresun’un yani sira adana, Antalya, Ankara ve farkli sehirlerden çok sayida ekip off-road araci ile katilim sagladi.

Vatandaslarin parkurun etrafindaki izleme alanlarini doldurdugu yarislarda, yarislara katilan araç pilotlari hünerlerini sergiledi. Yarislarin ardindan düzenlenen törende dereceye giren sporculara Sirnak Valisi Cevdet Atay ve Cizre Kaymakami Nazli demir tarafindan kupalari verilirdi.

"Cizre’de yeni ilkler yasiyoruz"

Huzurla beraber böyle etkinliklerin önünün açildigini belirten Kaymakam Nazli Demir, "Parkur alaninda Cizre’de yeni ilkler yasiyoruz. Türkiye’nin dört bir yaninda gelen misafirlerimizle Cizre’miz ilk defa off-road ile tanisiyor. Bugün olusturdugumuz parkurda güzel bir yaris izleyecegiz. Ilk defa deneyimledik, gerçekten heyecan verici. Cizre’mizin çocuklarinin ve gençlerinin bu heyecana tanik olmasini istedik. Huzurla beraber böyle etkinliklerin önü de açilmis oldu. Valiligimiz öncülügünde böyle güzel bir etkinlige imza attik. Kazasiz belasiz güzel bir yaris olmasini temenni ediyorum. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesiyiz. Gençlerimiz ne istiyorsa onlar neyi seviyorsa onu yapmaya çalisiyoruz" dedi.



"Gençlerin gözünde çok büyük bir heyecan vardi"

Sirnak’ta dolu dolu bir program geçirdiklerini aktaran Çotanak Off-Road Kulübü Baskani Akin Aras, Sirnak’a geldikleri için mutlu olduklarini söyledi.

Aras, "Bugün Cizre merkezdeyiz. Çok büyük bir kalabalik ve heyecan var. Gençlerin gözünde çok büyük bir heyecan vardi. Parkurun civari komple dolmustu. Bayagi ilgi vardi, insanlar izlemeye yer bulamayip araçlarin üzerine çikmisti. Biz bu kadar kalabalik beklemezdik dogrusu. Cizre’mizde bugün bu off-road festivali ile güzel bir gün geçirdik. Desteklerinden dolayi sayin valimize ve kurum amirlerimize çok tesekkür ederiz. Özellikler Cizre halkini misafirperverligi için çok çok tesekkür ederiz. Dolu dolu 5 gün geçirdik, insallah tekrarini yapmak nasip olur" açiklamasinda bulundu.

"Buraya geldigimiz için çok mutluyuz"

Sirnak’a geldikleri için mutlu oldugunu aktaran Alp Tomaç ise, "Burada geçirdigimiz vakitlerde yöre insani bizleri çok güzel agirladi. Burada çok güzel bir misafirperverlik örnegi gördük. Ekiple buraya geldigimizde neler olacagini bilmiyorduk. Zorlu etaplardan geçtik. Adrenalini bol bir yaris izlettik. Seyircilerin alkislamalari ve eglendiklerini gördügümüz zaman bizler daha çok mutlu olduk. Buradan mutlu bir sekilde Giresun’a dönecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA