Bursa Nilüfer Kadin Korosu 'Yesilçam'dan Bugüne Türk Sinemasi' Ödül Töreninde Sahne Aldi

Bu yil 7.’si düzenlenen “Yesilçam’dan Bugüne Türk Sinemasi" ödül töreninde Bursa Nilüfer Kadin Korosu konser verdi. 36 kadin koristten olusan koro, verdikleri konserle büyük begeni topladi.

Bursa Nilüfer Kadin Korosu 'Yesilçam'dan Bugüne Türk Sinemasi' Ödül Töreninde Sahne Aldi
Bu yil 7.’si düzenlenen ‘Yesilçam’dan Bugüne Türk Sinemasi’ ödül töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Istanbul Sinema Gelistirme ve Tanitma Dernegi (SINEGED) Yönetim Kurulu Baskani Hakan Türksen ve SINEGED Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türksen’in ev sahipliginde düzenlenen törende sinema, sanat, is ve cemiyet dünyasinin ünlü isimleri bir araya geldi. Törene ayni zamanda Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da katildi.

Yaklasik 16 sanatçinin ödül aldigi törende, Bursa Nilüfer Kadin Korosu ise katilimcilara konser verdi. 182’inci konserini veren koro, Yesilçam film müziklerini konsepte uygun kostümler ve danslar esliginde sergiledi. Türk müzigi ve kültürüne katkida bulunan koroda 36 kadin korist sahne aldi.

"Beyoglu kültür, sanatin, sinemanin dogum yeridir"

Ödül töreninde konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, "Beyoglu kültür, sanatin, sinemanin dogum yeridir. Bu anlamda dünyanin sayili kültür sanat merkezinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nde, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Türkiye Yüzyili’na damga vuracak kültür ve sanat eserlerinden birindeyiz. Bu aksam Yesilçam’da dünden bugüne basari gösteren, katki sunan sanatçilarini bir anma ve vefa gecesi. Bir ödül gecesinde bir aradayiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Beyoglu’nda kültür, sanat, sinema, tiyatro hep var olacak. Yesilçam ile anilan bir belde ve hep öyle olacak. Yesilçam’a gönül veren herkese tebriklerimi, sükranlarimi sunuyorum. Ebediyete irtihal edenleri rahmetle, minnetle yas ediyorum. Ödül alacak sanatçilarimizin da Gazze’yi, Filistin’i oradaki o soykirimi burada bütün dünyaya duyurmalarini istiyorum" dedi.



"Ödül töreninde konser vermek üzere buradayiz"

Ödül töreninde konser veren Bursa Nilüfer Kadin Korosu Sefi Dr. Aysel Gürel, "Istanbul’a Atatürk Kültür Merkezi’ne geldik. ’Yesilçam’dan Bugüne Türk Sinemasi’ ödül töreninde konser vermek üzere buradayiz. Yesilçam 109’uncu yilinda. Biz geçen yilda gelmistik ve konserimizi vermistik. Çok keyifle izlendi. Çok olumlu tepkiler aldik. Bu yil yine davet edildik. SINEGED tarafindan davet edildik. Ben Hakan Türksen ve esi Nur Hanim’a çok tesekkür ediyorum. Bu güzel toplulukla ve sanatçilarla beraber olmak bizler için çok büyük onur. Burada hem Bursa’yi temsil ediyoruz hem de Türk kadini temsil ediyoruz. Böyle keyifli bir geceye, keyifli bir konserle katki saglamaktan onur duyuyoruz. Bugün koroda 36 kisi var. Normal de koromuz 175 kadindan olusuyor. Sayi ve konsept itibariyle Türkiye’nin ilk korosu. Tabi sahnenin alabildigi kapasite ölçüsünde 36 kisi ve enstrümanlarimizla beraber geldik. Bugün özellikle arzu üzerine yapiyoruz. Daha çok Yesilçam film müzikleri ve popüler sarkilari seslendirecegiz" ifadelerini kullandi.

"Kadinlarin daha fazla sanatta yer almasini istiyorum"

Bursa Nilüfer Kadin Korosu üyesi Saadet Çagman ise, "10 yildir Nilüfer Kadin Korosu’ndayim. Burada olmaktan çok mutluyuz. Nilüfer Kadin Korosu’nu temsil ediyor olmaktan çok gururluyum. Atatürk Kültür Merkezi’nde ikinci konserimiz olacak. Sanata ve sanatçiya saygisi olan herkese ben de çok saygi duyuyorum. Bu gecelerin artmasini istiyorum. Kadinlarin daha fazla sanatta yer almasini istiyorum. Tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



"Bugün 16 tane ödül verilecek"

Yesilçam’dan Bugüne Türk Sinemasi ödül töreninin sunucusu SINEGED Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türksen, "Bu yil törenin 7’incisini düzenliyoruz. Çok güzel tepkiler aliyoruz. Çok güzel sanatçilarimiz katiliyor, her sey gayet güzel. Sadece sahnede sunum yapmak degil de bütün töreni hazirliyoruz. Disaridan görünmeyen bir yüz var. Bugün 16 tane ödül verilecek. Yine Türk sinemasinin saygin isimleri, yapimcilarimiz, yönetmenlerimiz, senaristlerimiz ve oyuncularimiz var" diye konustu.



"Geçen sene bende ödül almistim"

Törene katilan ünlü oyuncu Wilma Elles, "Yesilçam’dan Bugüne Türk Sinemasi’ndayiz. Çok güzel bir ödül töreni. Geçen sene bende ödül almistim. Buraya da arkadaslari görmeye geldim. Çok sükür Manolya 2 buçuk aylik oldu. Ben de çalisiyorum. Su anda bir tane tiyatro oyunum var. Her yere birlikte gidiyoruz. Tiyatronun prömiyer esnasinda 2 saat boyunca bir kere yalniz biraktim. Onun disinda hiç ayrilmadik. Hem is hem annelik bir oyuncu için daha kolay oluyor" ifadelerini kullandi.

"Kelimelerin yetmedigi bir yerdeyiz"

Israil’in Filistin’e saldirilari hakkindaki düsüncelerini dile getiren Elles, "Kelimelerin yetmedigi bir yerdeyiz. Bende simdi bir anne olarak yeni dogan bebegimle büyük bir mutluluk yasiyorum. Bu üzüntü tarif edilemez. Umarim bu zulüm biter" dedi.

Kaynak: İHA