2. Uluslararasi Kültür, Sanat Ve Iletisim Sempozyumu 15 Ülkeden 238 Katilimciyla Tamamlandi

Bayburt Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortakliginda 15-17 Aralik tarihlerinde çevrim içi düzenlenen 2. Uluslararasi Kültür, Sanat ve Iletisim Sempozyumu kapsaminda, onur konuklari ve davetli konusmacilarla birlikte 15 ülkeden 115 katilimci 100 bildiri sunarken, 123 sanatçi ise sanat eserlerini sergiledi. Dünya çapinda sanatçi ve akademisyenleri bulusturan sempozyum, bilim camiasindan çok sayida takdir mesaji topladi.

2. Uluslararasi Kültür, Sanat Ve Iletisim Sempozyumu 15 Ülkeden 238 Katilimciyla Tamamlandi
3 günde tamamlanan sempozyumun ilk günü, açilis oturumu ile baslarken onur konuklari için özel oturumlarla devam etti. Sempozyumun ilk günü kapsaminda Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Seçkin Özmen, Prof. Dr. Yusuf Yurdigül, Prof. Dr. Kiymet Giray, Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Prof. Dr. Teoman Ismail Kesercioglu tarafindan iletisim ve sanatin çesitli alanlarina yönelik sunumlar paylasildi.

Sempozyumun ikinci gününde, es zamanli üç çevrim içi salonda bildiri sunumlari gerçeklesti. Yogun ilgi gören davetli konusmaci oturumlarinda Prof. Dr. Simber Rana Atay, Bager Akbay, Prof. Dr. Nevzat Kaya ve Tiyatro Yönetmeni Gürol Tonbul, sunumlarini paylastilar. Prof. Dr. Nevzat Kaya’nin kisisel YouTube kanalindan paylasilan özel oturum, birkaç gün içinde binlerce izlemeye ve onlarca yoruma eristi.

Sempozyumun üçüncü ve son günü de es zamanli üç salonda gerçeklesti. Davetli konusmaci oturumlarina konuk olan Prof. Dr. Laze Tripkov, Olesya Kolosovskaya, Elena Veka, Aleksandr Starikov, dünyaca ünlü sanatçi Shirin Abedinirad, Prof. Dr. Kazimierz Pawlak, Prof. Dr. Lola Banon Castellon, Prof. Dr. Mohamed El Mouden, Doç. Dr. Rabia Hos, Cristina Basilio, Michael Staniak ve Prof. Dr. Göksel Göker, sunumlarini paylastilar. Dünyaca ünlü sanatçilarin yogun katilimla gerçeklesen oturumlari, çesitli sanat platformlarinda yanki buldu.

Sempozyum vesilesiyle bir tesekkür mesaji paylasan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren basta olmak üzere tüm paydaslara, düzenleme kurullarina, sergi degerlendirme kurullarina ve katilimci sanatçilar ile akademisyenlere tesekkür etti. Sanatin ve iletisimin birlestirici gücüne vurgu yapan Rektör Türkmen, “Sempozyumumuz, ‘Tarihi Yeniden Bütünlestirmek’ temasiyla dünya genelinden onlarca akademisyen ve sanatçiyi bulusturdu. Akademinin ve sanatin en ünlü isimlerini çevrim içi agirlama imkani buldugumuz sempozyum, UKSANIL markasinin olgunlastigi anlamina geliyor. Ilki geçen yil gerçeklesen sempozyuma katilim ve ilgi dikkate alindiginda, gelecek yillarda sanatin ve iletisimin markalastigi bir etkinligin sürdürülebilirligi üzerine umut verici seyler söyleyebiliriz. Bilhassa 200 civari sanat eseri basvurusunun degerlendirme sonucunda 123’e indigini not düsmek isterim. Aslinda sempozyumumuz 350 katilimcinin ilgisine mazhar oldu. Basariyla tamamladigimiz oturumlardan aldigimiz dönütler, daha genis kapsamli ve etki alani yüksek organizasyonlar için bizleri cesaretlendirdi.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA