Papa Francis Açiklamasi '(Israil'in Kiliseleri Hedef Almasi) Bu Bir Savas, Bu Bir Terör'

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Israil ordusunun Gazze Seridi’nde bulunan kiliselere ve Hristiyanlara yönelik saldirilarina deginerek, “Bazilari ‘Bu bir terör, bu bir savas’ diyor. Evet, bu bir savas, bu bir terördür" dedi.

Papa Francis Açiklamasi '(Israil'in Kiliseleri Hedef Almasi) Bu Bir Savas, Bu Bir Terör'
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’da yaptigi geleneksel pazar duasinin ardindan Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina degindi. Papa, Gazze’de Hristiyanlarin sigindigi Kutsal Aile Katolik Kilisesi’ne düzenledigi saldirida Israil askerleri tarafindan açilan keskin nisanci atesi sonucu bir anne ve kizin hayatini kaybettigini ve 7 kisinin yaralandigini hatirlatarak, "Gazze’den çok vahim ve aci haberler almaya devam ediyorum. Silahsiz siviller bombalarin ve silahli saldirilarin hedefi oluyor. Bu, ailelerin, çocuklarin, hasta veya engelli insanlarin, rahibelerin bulundugu Kutsal Aile Katolik Kilisesi’nin içinde bile oldu. Anne Nahida Halil Anton ve kizi Samar Kamal Anton tuvalete giderken silahli kisiler tarafindan öldürüldü, digerleri de yaralandi" dedi.

Rahibe Teresa’nin kurdugu tarikata bagli bir rahibe manastirinin Israil tank atesiyle zarar gördügünü de hatirlatan Papa, “Bazilari, ‘Bu bir terör, bu bir savas’ diyor. Evet, bu bir savas, bu bir terördür" dedi.



Israil’in kiliselere saldirilari

Kudüs Latin Patrikhanesi tarafindan dün yapilan açiklamada, Israil ordusuna ait bir tankin Hayirsever Misyonerler Manastiri’na ates ettigi belirtilmis, manastirin jeneratörünün tahrip oldugu ve yangin çiktigi ifade edilmisti. Patrikhane, ilerleyen saatlerde ise Israilli bir keskin nisancinin Kutsal Aile Katolik Kilisesi’ne siginan anne Nahida Halil Anton ve kizi Samar Kamal Anton’u öldürdügünü belirtmis, anne ve kizin kilise binasindan çikip Rahibeler Manastiri’na dogru yürüdükleri sirada saldiriya ugradigini ve birinin digerini güvenli bir yere tasimaya çalistigi sirada öldürüldügünü aktarmisti. Patrikhane ayrica, Israilli keskin nisancinin kilise yerleskesinde digerlerini korumaya çalisan 7 kisiyi vurarak yaraladigini bildirmisti.

Papa daha önce de "terör" ifadesini kullanmisti

Papa, Gazze Seridi’ndeki saldirilardan bahsederken bir aydan kisa bir süre içinde ikinci kez "terör” kelimesini kullandi. Papa, en son 22 Kasim’da Israilli esirlerin yakinlari ve Gazze’de aileleri bulunan Filistinlilerle yaptigi ayri ayri görüsmelerin ardindan yaptigi açiklamada, "Savaslar bunu yapar. Ancak burada savaslarin ötesine geçtik. Bu savas degil, bu terör" demisti. Yahudi gruplar ise, Papa’ya kullandigi “terör” ifadesi nedeniyle tepki göstermisti.
Kaynak: İHA