Çöken Istinat Duvari Yeniden Insa Edildi

Izmit Belediyesi, Bekirdere Mahallesi Sabir Sokak’ta yagis ve temel kazisi sonrasi çöken istinat duvarini daha saglam ve güvenli sekilde yeniden insa etti.

Çöken Istinat Duvari Yeniden Insa Edildi
Bekirdere Mahallesi Sabir Sokak’ta yagis ve insaat için yapilan temel kazisi sonrasi toprak kaymasi ve istinat duvarinda çökme yasandi. Izmit Belediyesi ekipleri bölgede yasanan magduriyetin giderilmesi adina çalisma gerçeklestirdi. Yikilan duvar yeniden ve daha saglam sekilde insa edildi. Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye giderek, sona gelinen çalismalari inceledi.

Inceleme sonrasi açiklamalarda bulunan Baskan Hürriyet, "Burada ne yazik ki yasanan duvar çökmesi nedeniyle vatandaslarimizin can güvenligi tehlikedeydi. Önce can güvenligini adina AFAD ile isbirligi içerisinde vatandaslarimiz gerekli yerlere yerlestirerek evler bosaltilmisti. Yikilan istinat duvarinin çok acil sekilde yapilmasi gerekiyordu. Ekip arkadaslarimizla birlikte hizli bir çözüm üreterek burada hemen bir sürece basladik. Su anda duvar yeniden yapiliyor. Yarin da isimiz bitmis olacak. Devaminda da önlem alinmasi gereken yerler var. Onlari da elimizden geldigi kadar yine yapmaya devam edecegiz. Imkanlarimiz ve kaynaklarimiz ölçüsünde her yere yetismeye, aksakliklari gidermeye çalisiyoruz. Tabii yillarin sorunlarini çözmeye de devam ediyoruz. Tüm Türkiye’nin yasadigi ekonomik sikintilarin yaninda kurumlarin üzerimizdeki baskisi nedeniyle de yasadigimiz ekonomik sikintilara ragmen sorunlari çözmek için ciddi bir mücadele içerisindeyiz" dedi.



"Hemen müdahalesi edilmesi gereken bir yerdi"

Baskan Hürriyet, sözlerini söyle sürdürdü:

"Burasi da çok acildi. Özellikle insanlarimizin yasadigi evlerde yikilma tehlikesi oldugu için hemen müdahale edilmesi gereken bir yerdi. Fen Isleri Müdürlügümüzün çalismalari ile burada duvar insasina hizlica baslamis olduk. Su anda da çalismalar sürüyor. Bölge halkimiz ile konusarak bir sorun var mi diye bilgi aldik. Bu tür tehlike olusturan durumlarda kurumlarin isbirligi çok önemli. Ne yazik ki bazi altyapi kurumlarinin çalismalarini özensiz yapmasi zaman zaman böyle tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Bu kentin yenilenmesi gereken çok yeri. Altyapi kurumlarini daha özenli çalismaya davet ediyoruz"
Kaynak: İHA