Büyükakin Açiklamasi 'Engelsiz Binalar Insa Ediyoruz'

Izmit Engelsiz Yasam Merkezi’ndeki çalismalari inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Engelsiz yasam merkezlerimiz adina uygun bir sekilde tüm engel gruplari düsünülerek tamamen engelsiz binalar olarak insa ediliyor. Bu projeyle engelli bireylerimizin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katilmalarini istiyoruz" dedi.

Büyükakin Açiklamasi 'Engelsiz Binalar Insa Ediyoruz'
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik önemli hizmetlerinden olacak Izmit ve Gebze’deki engelsiz yasam merkezlerinde çalismalar devam ediyor. Engellilere ve ailelerine yönelik hizmetlere ayri bir önem veren Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Izmit Engelsiz Yasam Merkezi’nde devam eden çalismalari yerinde inceledi. Merkezde engelli bireylerin sanattan spora, egitimden eglenceye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarinin karsilanacagini aktaran Baskan Büyükakin, "Engelsiz yasam merkezlerimiz adina uygun bir sekilde tüm engel gruplari düsünülerek tamamen engelsiz binalar olarak insa ediliyor. Bu projeyle engelli bireylerimizin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katilmalarini istiyoruz. Ailelerimiz özel çocuklarini güvenle buraya teslim edebilecek. Kocaeli, engellilere ve ailelerine yönelik hizmet ve eserleriyle yine öncü olacak" dedi.



2 merkezin maliyeti 250 milyon TL

Izmit ve Gebze’deki engelsiz yasam merkezlerinin hazirlik sürecinde öncelikli olarak engelli aileleriyle ve uzmanlarla detayli toplantilar yapildigini, projenin bu sekilde hazirlandigi aktaran Baskan Büyükakin, "Bu görüsmelerden sonra proje çalismasi yapildi ve üzerinde tekrar görüsmeler yapildi. Farkli engel gruplari var. Zihinsel ve bedensel engelli olarak iki kategoriye ayirdigimizda bunlarin altinda gruplar var. 6 bin m2’nin üzerinde Gebze ve Izmit’te iki adet yapi tasarlandi. Gebze’de 100 milyon TL’lik yatirima sahip merkezin insaatinin 2024’ün nisan ayinda tamamlanmasini planliyoruz. Izmit’teki 150 milyon TL’lik yatirim bedeline sahip merkezimizin 2024 yilinin haziran veya temmuz sonu bitmesini öngörüyoruz’’ bilgisini verdi.

"Sosyal hayata girmeleri için büyük imkan saglayacak"

Izmit Engelsiz Yasam Merkezinin hem zihinsel hem de bedensel engellilerin gelisimine yönelik tasarlanmis özel alanlar ve ortak yasam alanlari olduguna dikkat çeken Baskan Büyükakin, "Ayni zamanda bu merkezler çocuklarin spor yapmalarina da elverisli, hidroterapi adini verdigimiz kadinlar ve erkekler için 2 ayri havuz yapiliyor. Bedensel ve psikososyal gelisimle ilgili burada egitimler yapilacak. Bunlar ciddi yatirimlar, özel sektörün bunlari yapma imkani yok. Belirli ölçüde onlar da buradan yararlanacak. Çocuklarini bir yere birakamayan engelli aileleri sosyal hayata karisamiyor. Onlarin çocuklarini birakip sosyal hayata girmeleri için büyük imkan saglayacak. Burasi buna da elverisli hale getirildi.

Engelli dernekleriyle temas halindeyiz, çocuklarini buraya birakip islerini gördükten sonra buradan tekrar alacaklar. Bu devasa hizmetlerle engellilere destek yönünde Kocaeli yine öncü olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA