Berlin'de Filistin'e Destek Konvoyu

Almanya’nin baskenti Berlin’de onlarca kisi, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini protesto etmek için konvoy düzenledi. Konvoydaki araçlardan birinde Israil saldirilarinda öldürülen Filistinli çocuklarin sembolik cenazeleri tasindi.

Berlin'de Filistin'e Destek Konvoyu
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 72’nci günde devam ederken, Almanya’nin baskenti Berlin’de onlarca kisi Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini protesto etmek için konvoy düzenledi.

Berlin’de faaliyet gösteren Filistinli doktorlar ve saglikçilarin organize ettigi konvoy Brandenburg Kapisi önünden basladi.

Baskent sokaklarinda kornalar çalan eylemciler tur atti. Katilimin beklenenin çok üzerinde oldugu konvoyda, göstericiler araçlarina Filistin bayragi asti. Konvoydaki araçlardan birinde ise Israil saldirilarinda ölen Filistinli çocuklarin sembolik cenazeleri tasindi. Polis ekipleri esliginde ilerleyen konvoya, Berlin’de yasayan Türkler de Türk ve Filistin bayraklariyla katilarak destek verdi.

“Daha ne kadar bekleyeceksiniz Bay Scholz?”

Konvoyu organize edenlerden biri olan Dr. Ali Maarouf yaptigi açiklamada, Filistin’deki siddetin bir an önce durdurulmasi gerektigini söyledi.

Filistinli doktorlar olarak çok sayida Arap ve Alman diger meslektaslariyla beraber bu eylemi düzenlediklerini söyleyen Maarouf, “Filistin’de bombalamalarin, çocuk katliamlarinin durdurulmasini istiyoruz. Hastanelerin yerle bir edilmesinin durdurulmasini istiyoruz, doktorlarin öldürülmesine son verilmesini istiyoruz. Dünyadaki diger halklar gibi bizim de barisa ihtiyacimiz var, savasin durdurulmasini istiyoruz. Almanya’dan her gün ölen kadinlarimiz ve çocuklarimiz için acil yardim talep ediyoruz. Gidalari yok, ilaçlari yok, içecek sulari yok. Daha ne kadar bekleyeceksiniz Bay Scholz?” dedi.



“Ülkemizde kalacagiz ve tekrar göç etmeyecegiz”

Farkli milletlerden meslektaslarinin protestoya destek verdigini ifade eden Maarouf, “Filistin’de, Gazze’de ve Ürdün’de insanlarin her gün aç, susuz ve ilaçsiz öldüklerini görüyoruz ve kalbimiz kaniyor. Ülkemizde kalacagiz ve tekrar göç etmeyecegiz“ dedi.

Kaynak: İHA