AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Yerel Seçimlere Güçlü Bir Sekilde Hazirlaniyoruz'

AK Parti Istanbul Il Baskanligi’nda yapilan temayül yoklamasinin ardindan açiklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Genel seçimlerdeki büyük basarimizdan sonra bütün teskilatlarimizla birlikte yerel seçimlere güçlü bir sekilde hazirlaniyoruz. Sadece bugün 30’dan fazla arkadasimiza Sayin Cumhurbaskanimiz söz vermis, onlarin görüslerini dinlemistir, parti içindeki degerlendirmelerini almistir. Bütün bunlar kayda geçirilerek seçim çalismamiz için yol gösterici olacaktir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Yerel Seçimlere Güçlü Bir Sekilde Hazirlaniyoruz'
Sütlüce’de bulunan AK Parti Istanbul Il Baskanligi’nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla temayül yoklamasi yapildi. Cumhurbaskani Erdogan toplantinin ardindan parti binasindan ayrilirken, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantiya iliskin açiklamalarda bulundu. Çelik, "Yerel seçimleri bütün seçimlerde oldugu gibi bir demokrasi bayrami olarak gören bir siyasi hareketiz. Millet iradesine basvurulmasini, milletimizin iradesiyle hem merkezi idarenin hem yerel yönetimlerin sekillenmesini Türkiye’nin en büyük kazanimi olarak görüyoruz. Genel seçimlerdeki büyük basarimizdan sonra bütün teskilatlarimizla birlikte yerel seçimlere güçlü bir sekilde hazirlaniyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz, Genel Baskanimiz bir AK Parti gelenegi olarak her türlü demokratik temayülün gerçeklesmesi, hem vatandaslarimizin hem de teskilatlarimizin demokratik iradesinin tam tecelli etmesi için çesitli mekanizmalarin çalistirilmasi talimatini vermistir. Bu çerçevede vatandasimizin iradesinin Türkiye’nin her tarafinda sorulmasi hem de vatandasimizin iradesini yansitma bakimindan Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi olan teskilatlarimizin iradesinin tam olarak görülmesi için çesitli çalismalar yapiyoruz” dedi.

Ömer Çelik, “Toplantiyi Sayin Genel Baskanimiz Cumhurbaskanimiz bizzat yönetmistir. Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu irade sudur; burada ortak bir akli tecelli ettirmek için toplanmis bulunuyoruz. En derin ve en kapsamli istisareleri yaparak ortak akli hep beraber üretecegiz. O yüzden arkadaslarimizin hiçbir etki altinda kalmadan hür iradeleriyle hangi adayi görmek istiyorlarsa bütün bu süreçlerin yansitildigi bir mekanizma güçlü bir sekilde çalistirilmaktadir. Aslinda en asagidan en yukariya kadar siyasi kararlari sekillendirme seklindeki siyasi tarzimiz Türkiye’deki bütün partilere örnek olacak bir modeldir” dedi.

Ankara, Adana, Izmir ve bugün de Istanbul’da temayül yoklamasi yapildigini ifade eden Çelik, “Cumhurbaskanimizin bize verdigi talimat sürekli olarak seçimlere giderken, seçimlerden sonra da Türkiye’yi yönetirken Türkiye’nin en büyük partisi ve ittifaki olarak vatandasin sesine kulak vermek seklindedir. Bu mekanizmalar çok boyutlu bir sekilde ortak aklin tecelli etmesi bakimindan güçlü bir sekilde çalistirilmaktadir. Cumhurbaskanimiz saatlerce bu çalismalarin basinda durarak iradenin özgür bir sekilde tecelli etmesi bakimindan hassasiyet göstermektedir” diye konustu.

Sözlerine devam eden Çelik, “Sayin Cumhurbaskanimiz kapali zarflar teslim edildikten sonra teskilat mensuplarimizin görüslerini dinlemektedir. AK Parti Genel Merkezi’nde yapilan çalismalar bütün Türkiye’de olusturulan çalismalarin bir özeti. Bu da AK Parti’nin ve Cumhur Ittifaki’nin demokratik iradeyi yansitma bakimindan ne kadar yüksek bir hassasiyete ve ne kadar güçlü mekanizmalara sahip oldugunun bir isaretidir. Sadece bugün 30’dan fazla arkadasimiza Sayin Cumhurbaskanimiz söz vermis, onlarin görüslerini dinlemistir, parti içindeki degerlendirmelerini almistir. Bütün bunlar kayda geçirilerek seçim çalismamiz için yol gösterici olacaktir. AK Parti ve Cumhur Ittifaki, Cumhuriyetin degerlerine ve demokrasinin bütün kilcal damalarinin çalistirilmasi iradesine sahip olarak hem adaylarin belirlenmesi, hem seçime gidilme sürecini bu sekilde belirlemektedir. Bugün Istanbul Il Baskanimizin ev sahipliginde Istanbul teskilatlarimizi dinledik” ifadelerini kullandi.

"Ilk gün nasil milletimizin sesine kulak veriyorsak, bugün de ayni sekilde kulak vermeye devam edecegiz"

Her zaman milletin sesine kulak verdiklerini belirten Çelik, “Milletimiz için demokrasi söleni olan seçimlerin demokrasimizin güçlenmesi bakimindan büyük katkisi olacaktir. Ilk gün nasil milletimizin sesine kulak veriyorsak, bugün de ayni sekilde kulak vermeye devam edecegiz. Parti olarak biz teskilatlarimiza gözbebegi olarak bakariz. Bugün memnuniyet verici durum su oldu; ana kademedeki arkadaslarimiz görüslerini ifade ettiler. Gençlik kollari ve kadin kollarimizin görüslerini kapsamli bir sekilde ifade etmesi hepimizde büyük bir memnuniyet olusturmustur. Bugün büyük demokrasi mücadelemizin bir istisaresine daha imza atmis olduk. Bundan sonra da bizzat Cumhurbaskanimizin yönetiminde bu süreçler devam edecektir. Istanbul’umuza hayirli olsun, teskilatlarimiza hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA