Filistin'e Destek Için 'Hayir Çarsisi' Açildi

Izmir’in Aliaga ilçesinde Israil’in saldirisi altindaki Gazze’ye destek olmak amaciyla "Hayir Çarsisi" olusturuldu. Hayir çarsisi ile Israil’in Filistin’e uyguladigi zulmü gösteren fotograflardan olusan sergi de açildi.

Filistin'e Destek Için 'Hayir Çarsisi' Açildi
Demokrasi Meydani’nda Filistin ve Gazze için yardim amaciyla Hayrat Insan Yardim Dernegi Aliaga temsilciligi tarafindan Hayir Çarsisi olusturuldu. Hayir Çarsisina vatandaslar yogun ilgi gösterirken çarsida gönüllülerinin hazirladigi ürünler satisa sunuldu. 3 gün boyunca sürecek Hayir Çarsisi’ndaki ürünlerin satisindan elde edilecek gelirler Filistin’de ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Hayrat Insan Yardim Dernegi Aliaga temsilcilisi Talha Eray Sengöz, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e uyguladigi zulme sessiz kalamayacaklarini dile getirerek sunlari söyledi:

“Burada bugün açmis oldugumuz hayir çarsimiz tamamen Filistinli kardeslerimize destek mahiyetinde açilmistir. Bütün halkimizin hususen de yerelde olan ve diger yerlerden gelen halkimizin ciddi teveccühü vardir. Burada sattigimiz ürünlerin hiçbirisi Israil mali degildir. Burada hem boykotumuzu yapiyoruz hem de kendi esnaflarimiza, insanlarimiza destek amaciyla tamamen yerli ve helal malzemelerden satis yapiyoruz. Kararinca tarafimizi belli ediyoruz. Cenabi Hakka niyaz ediyoruz. Alemi Islam’a ihtiyat, ittifak versin ve Israil’i de kahri perisan eylesin. Oradaki kardeslerimize yardim eylesin. 3 gün boyunca cuma, cumartesi ve pazar burada hizmet verecegiz. Satilan bütün malzemelerin ücretlerini Filistin’deki kardeslerimize gönderecegiz” dedi.



Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, insanlik tarihinin sahit oldugu en büyük zulümlerden birinin Filistin’de ve Gazze’de yasandigini ifade ederek, “Vatandaslarimiz burada hem Filistin’de Gazze halkina maddi manevi destek saglayacaklar hem de orada yasanmis olan yasanmaya devam eden soykirimi hissedecekler. Oradaki kardeslerimizin acisini hissedecekler. Ben emegi geçen bütün herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Nemrut’un atesine su tasimaya devam edecegiz”

Yardim çadirinin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulunan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ise, “Hayrat Yardim Vakfimizin Filistin halkina destek için kurdugu yardim çadirinin açilisini gerçeklestirdik. Bu sagduyuyu gösteren Hayrat Vakfina, yönetimine ve destegini esirgemeyen herkese tesekkür ediyorum. Karinca misali bizim tarafimiz bellidir. Nemrut’un atesine su tasimaya devam edecegiz. Bir an önce Filistin halkinin barisa, huzura kavusmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA