Ekmek Teknesinde 25 Yildir Ahsaba Sekil Veriyor

Elazig’da baba meslegini devam ettiren 66 yasindaki Mustafa Yonar, 25 yildir el emegi ile ahsaba sekil veriyor. Basta firin küregi olmak üzere tabura, elek ve baston gibi ürünler yapan Yonar, ölene kadar bu isi devam ettirecegini söyledi.

Ekmek Teknesinde 25 Yildir Ahsaba Sekil Veriyor


Çarsi Mahallesi Haci Hayri Caddesi Sira Meydani üzerinde baba meslegini sürdüren 66 yasinda Mustafa Yonar, mesleginin en eski ustalarindan. Emekli olduktan sonra 25 yildir ahsaba sekil veren Yonar, ilerlemis yasinda ragmen halen ayni heyecanla isini sürdürüyor. Özellikle yaptigi ele emegi kürekler ile il genelindeki firincilarin gözde ustasi olan Yonar, bunun yaninda un elegi, masa, tabura ve baston gibi birçok ürün yapiyor. Meslegini severek yaptigini dile getiren Yonar, ölene kadar bu isi yapacagini söyledi.



Baba meslegini devam ettirdigini belirten Mustafa Yonar, “Emekli olduktan sonra 25 senedir burada bu isi yapiyorum. Kürek imalatini yapiyorum. Ayrica iskemle, ekmek tahtasi, gibi ürünler yapiyorum. Bunlarin hepsi el emegi. Firin küreklerinin yüzde 80’i el emegi digerleri makine ile yapiyoruz. Dedigim gibi ben 66 yasindayim, 25 senedir bu kürek isi ile ugrasiyorum. Burasi babamin tezgahi, babam vefat edince biz de burada kürek imalatina basladik. Bu meslek sürdüren ve ben küçük kardesim kaldi. Meslegi seve seve yapacaksin yoksa bu is yürümez. Ölene kadar bu isi devam ettirecegim. Çirak olarak kimse gelmiyor. Bu isi kimse heves etmiyor” dedi.

Kaynak: İHA