Kalabakli Köyü Ve Tasan Derede Temizlik Çalismalari Sürüyor

Çanakkale’de ögleden sonra etkili olan ve araliklarla devam eden saganak yagis sonrasi merkeze bagli Kalabakli köyünde yagis nedeniyle dere tasti. Çanakkale Il Özel Idaresi ve Çanakkale Belediyesi ekipleri köyde ve tasan derede temizlik çalismasi gerçeklestirdi.

Kalabakli Köyü Ve Tasan Derede Temizlik Çalismalari Sürüyor
Çanakkale’de ögleden sonra baslayan saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Merkeze bagli Kalabakli köyünde saganak yagis nedeniyle dere tasti. Derenin tasmasi sonucunda ise yol kenarindaki bir otomobil sel sularina kapildi. Otomobil bölgeye gelen kepçe yardimiyla kurtarildi. Bölgede Il Özel Idaresi ve Çanakkale Belediyesi’ne bagli ekipleri temizlik çalismasi gerçeklestiriyor. Ekipler, bölgede tasan deredeki suyun akisini kolaylastirmak için dozer ve kepçelerle çalismalarini sürdürüyor.

Öte yandan Çanakkale Valiligi’nden yapilan açiklamada, “Kalabakli grup köy yolu yogun yagmur yagisindan dolayi trafige kapatilmistir. Sürücülerimizin alternatif güzergah yollarini kullanmalari, yol üzerindeki trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri önemle rica olunur" denilmisti.

Vali Aktas, çalismalari yerinde inceledi

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, asiri yagislardan dolayi sel baskininin yasandigi Kalabakli köyü yolu ve Kepez çayinda devam eden çalismalari yerinde inceledi. Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Sadi Akman, Il Genel Meclis Üyesi Sener Akçay, AFAD Müdür V. Abbas Aslan’in da bulundugu incelemelerde Vali Ilhami Aktas, asiri yagislar sonucunda sel felaketinin meydana geldigi Kalabakli grup köy yolu ve Kepez çayinda incelemelerde bulunarak bölgede yürütülen çalismalarin son durumu hakkinda bilgi aldi. Sel baskinin yasandigi alanlarda yaralarin sarilmasi için Il Özel Idaresi, Belediye, Karayollari, AFAD ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan çalismalar hizla devam ediyor. Sele maruz kalan yerlesim yerlerinde vatandaslari dinleyen ve geçmis olsun dileklerini ileten Vali Ilhami Aktas, Çanakkale’deki olumsuz hava sartlarinin bir süre daha devam edecegini belirterek, hem kamu kurum ve kuruluslarimizin hem de vatandaslarimizin tedbirli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA