Yerli Mali Haftasi'na TOGG Damgasini Vurdu

Batman Gültepe Anaokulunda Yerli Mali Haftasi kutlamalari çerçevesinde düzenlenen etkinlige Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG damgasini vurdu.

Yerli Mali Haftasi'na TOGG Damgasini Vurdu
Batman Gültepe Anaokulu, Yerli Mali Haftasi’ni Türkiye’nin 100. yili dolayisiyla 100 yerli ve milli ürünle kutladi.

Tarihe isik tutan 100 ürünün yer aldigi kutlama etkinliginde dikkat çeken ise okula getirilerek sergilenen iki TOGG otomobil oldu.

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlari ile üretilen TOGG araçlar ögrenci ve velileri tarafindan büyük begeni aldi.

TOGG araçlarin yani sira tarihe isik tutan yarim yüzyili geçmis ürünler de etkinlikte yerini aldi.

Ürünler arasinda 40-50 yillik geçmise sahip dikis makineleri, tiftik dokuma ürünleri, bakir ürünler, kurutmalik sebzeler de görücüye çikarildi.

Gültepe Anaokulu Müdürü Muhammed Gönenç, yerli ve milli ürünleri özendirmenin önemine degindi.

Kültürü yasatmak için herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini vurgulayan Gönenç, bu yil ki kutlama etkinliklerini Türkiye’nin 100’ncü yili dolayisiyla farkli bir konseptle kutlamak istediklerini söyledi.



Kutlamalar çerçevesinde TOGG otomobillerini de okula getirdiklerini belirten Gönenç, “Bu sene Cumhuriyetin 100. yili çerçevesinde yerli mali etikligimizi 100 ürünle geçmisten günümüze konsepti ile kutlayalim dedik. Geçmisten 40 ila 50 yil önce annelerimizin, babalarimizin, dedelerimizin kullandigi kapilar, dikis makinalari, yedi bölgeden ürünler, tiftik dokuma, bakir malzemeleri, çocuklarimizin bir yil boyunca yapmis oldugu kurutmalik malzemeler, günümüzde ülkemizde yapilan mili TOG aracimizi çocuklara tanitimini yaptik. Amacimiz yerli malini özendirmek; ülkemizde, sehrimizde yapilan ürünleri tanitmak, kullandirtmaya özen göstermek çerçevesinde bu etkinligi düzenledik. Su ana kadar 400 kisinin ziyaret ettigi etkinlik 3 gün boyunca devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA