Eyüpsultan'da Toprak Kaymasi Açiklamasi 1 Ev Bosaltildi

Eyüpsultan’da saganak yagis nedeniyle meydana gelen toprak kaymasi sonucu 1 gecekondu tedbir amaçli bosaltildi.

Olay, saat 20.00 siralarinda, Eyüpsultan Karadolap Mahallesi Gamze Sokak’ta meydana geldi. Eyüpsultan’da gün boyu devam eden saganak yagisin etkisiyle toprak kaydi. Olayin yasandigi sokaktaki gecekondu tedbir amaçli bosaltildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alirken toprak kaymasinin yasandigi sokaktaki 1 gecekondu bosaltildi.

Evi zarar gören ev sahibi Menderes Yilmaz, “Boru takmamis, bir sey yapmamis. Hepsi bizim üzerimize geldi. Evimiz yikildi. Zor durumda kaldik. Evdeydik içinde oturuyorduk esim ile beraber, bir baktim ses geldi, ben de dedim simsek. Hanim geldi, ev yikildi dedi.

Biz zor kendimizi disari attik. Esyalarimiz her seyimiz yagmurun, çamurun altinda kaldi. Simdi kapi komsumda kaliyorum. Baska nereye gidebilirim? Yetkililer geldi, yarin gidin kaymakama sikayet edin dedi.

Biz de yarin gidip sikayet edecegiz. Yani sorun bina sahibi yapan müteahhittin sorunu. Banyo, mutfak ve salonumun yarisi gitti. Hepsi çamurun içinde çamasir makinesi, buzdolabi her sey gitti yani, bütün çekyatlarim suyun içinde kaldi” dedi.

Kaynak: İHA