AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Kandemir'den Ittifak Degerlendirmesi

AK Parti Genel Baskani ve Teskilat Baskani Erkan Kandemir, 31 Mart yerel seçimleri MHP ile yapilmasi planlanan ittifak sorusu üzerine, “Bu ittifakin anlayisi görevin kimde olduguna bakmadan hizmet etmeyi bize söyler. Bu ittifak bizim açimizdan son derece degerli ve önemlidir. Bir anlayis ve degerledir. Yani biz diger ittifaklar gibi koltuk pazarliklari yapan bir ittifak degiliz. Biz degerler üzerinde bir araya gelen bir ittifakiz” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Kandemir'den Ittifak Degerlendirmesi
Yaklasan yerel seçimler öncesinde il teskilatlari ile istisare toplantisi gerçeklestiren AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Teskilat Baskani Erkan Kandemir, Karabük’te parti mensuplariyla bir araya geldi.

Gençlik Merkezinde partililer ile istisare toplantisi katilmak üzere Karabük’e gelen Kandemir, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkiliç, Il Baskani Ferhat Salt, Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen teskilat kademesi tarafindan karsilandi.

Partililerle gerçeklesen istisare toplantisi öncesi basina açik bölümde konusan Genel Baskan Yardimcisi ve Teskilat Baskani Erkan Kandemir, AK Parti siyasetinin, millete hizmeti esas alan bir siyasi hareket oldugunu söyledi.



Yaklasan yerel seçimlerde ellerinden gelen gayreti koyarak, projelerle, heyecanla milletin huzuruna bir kere daha çikacaklarini animsatan Kandemir, “Cumhur Ittifaki olarak bu anlayisa uygun bir sekilde siyaset yapmayi arzu ediyoruz. Insallah 15 Temmuz’daki bu birlikteligi memlekete, millete dair olan heyecanimizi çok daha ileriye tasiyacagiz. Insallah teskilatlarimizin kendi içerisindeki birlik ve beraberligiyle bu hizmet etme yarisinda milletimiz teveccüh gösterirse yerelde de insallah bayragi daha yukarilara tasimayi arzu ediyoruz ve bekliyoruz. Bugün söyle ilçelerimizde ilimizde teskilatimizda, kadin kollarimizla, gençlik kollarimizla, ana kadememizde hasbihal edecek, degerlendirmemizi yapacak, yol haritamizi çikartacagiz” dedi.

“Koltuk pazarliklari yapan bir ittifak degiliz”

31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP ile ittifak konusunda gelisme olup olmadigi yönündeki bir soruya ise Kardemir, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin bir araya geldigini hatirlatarak, degerlendirmelerini yaptiktan sonra kendilerinin de paylasacaklarini söyledi.



Kandemir, “Ama su ifade etmek isteriz ve altini çizeriz, bu ittifakin anlayisi görevin kimde olduguna bakmadan hizmet etmeyi bize söyler. Dolayisiyla bir hiçbir ilimizde bakmiyoruz. Bu ittifak bizim açimizdan son derece degerli ve önemlidir. Bir anlayis ve degerler birlikteligidir. Yani biz diger ittifaklar gibi koltuk pazarliklari yapan bir ittifak degiliz. Biz degerler üzerinde bir araya gelen bir ittifakiz. Bu ittifakin ruhu sadece genel seçimler degil, yerel seçimlerde de muhafaza olacaktir, derinlesecektir, biz buna inaniyoruz. Dolayisiyla yani ne olursa olsun, hangi sonuç çikarsa çiksin bizim arkadaslarimiz, teskilatlarimiz bu deger birlikteligi anlayisini güçlendirecek siyaseti yapmaya devam edecekler. Söylemlerimizi, durusumuzu, projelerimizi aktarirken bu anlayis üzerine siyaset yapmaya devam edecegiz. Biz bunu Türkiye’nin gelecegi açisindan son derece önemli buluyoruz. Son derece önemli görüyoruz. Biz bunu hizmet yarisi olarak görüyoruz." diye kaydetti.

Kaynak: İHA