Burdur'da Alacak Verecek Meselesi Yüzünden Görülen Cinayet Durusmasinda Karar Çikmadi

Burdur’da 19 Kasim 2022 tarihinde is yerinde silahla 1 kisiyi öldürüp 1 kisiyi yaralayan Osman Çelikbas’in yargilandigi davanin bugün görülen durusmasinda karar çikmadi.

Burdur'da Alacak Verecek Meselesi Yüzünden Görülen Cinayet Durusmasinda Karar Çikmadi
Burdur’da 19 Kasim 2022 tarihinde Konak Mahallesi Istasyon Caddesi’nde Osman Çelikbas’a (36) ait is yerine gelen S.A. (49) ile Seyhmus Bakis (33) çikan tartismada is yeri sahibi Osman Çelikbas tarafindan silahla vurularak yaralanmisti. Çevredekilerin 112 Acil Çagri Merkezine ihbari üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan ilk müdahaleleri yapilan Seymus Bakis ile S.A. Burdur Devlet Hastanesine kaldirilmisti. Yaralilardan Seyhmus Bakis hastanede tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybederken, yarali S.A. ise tedavisinin ardindan taburcu edildi. Gözaltina alinan Osman Çelikbas tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kasten yaralama suçundan yargilanan Osman Çelikbas’in yargilandigi davanin bugün Burdur Adliyesi 1’inci Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmasinda Sanik Osman Çelikbas, sanik avukatlari ve yakinlari, maktul Seyhmus Bakis ve olayda yaralanan müsteki S.A.’nin avukatlari ve yakinlari mahkeme salonunda hazir bulundu.

Durusmada savci tarafindan verilen mütalaa okundu. Okunan mütalaada sanik Osman Çelikbas hakkinda müstekilere karsi Kasten yaralamak ve nitelikli kasten yaralama suçlarindan ayri ayri cezalandirilmasini talep edildi.

Müsteki avukatlari ise mütalaaya karsi yazili beyanda bulunmak için süre talep etti.

Durusmada hazir bulunan Sanik Osman Çelikbas ise mütalaa hakkinda, "Lehime olan her seye katiliyorum ancak aleyhime olan hiçbir maddeye katilmiyorum" beyaninda bulundu.

Sanik avukatlari ise sanik Osman Çelikbas’in olay aninda isledigi suçu mesru müdafaa olarak gerçeklestirdigini ve kendini savundugunu belirterek tahrik indirimi talebinde bulundu. Ayrica müvekkillerinin sartli tahliye edilmesini veya denetimli olarak serbest birakilmasini talep ettiler.

Mahkeme heyeti ise taraflarin mütalaaya karsi yazili beyanda bulunmalari için mahkemeyi ileri bir tarihe erteleyerek sanik Osman Çelikbas’in tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.
Kaynak: İHA