Bakan Fidan, Stoltenberg Ve Blinken Ile Görüstü
Disisleri Bakani Hakan Fidan, Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile bir araya geldi.

Bakan Fidan, NATO Karargahi’nda toplanti öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile ayri ayri görüsmeler gerçeklestirdi. Fidan ile Blinken’in görüsmesinde Gazze’deki son gelismeler ve Isveç’in NATO’ya üyelik süreci ele alindi.
Toplantinin gündemi
Ukrayna’da savasin ve Gazze’deki insanlik draminin sürdügü dönemde düzenlenen NATO Disisleri Bakanlari Toplantisi’nda Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik durumunun degerlendirilmesi, Balkanlar’daki gelismelerin ele alinmasi ve Disisleri Bakanlari düzeyindeki ilk NATO-Ukrayna Konseyi oturumunun gerçeklestirilmesi bekleniyor. Fidan’in toplanti marjinda bazi mevkidaslariyla ikili görüsmelerde de bulunmasi planlaniyor.
