Ardahan'da Uzman Üreticilere 3,5 Milyon Lira Hibe

Ardahanli 14 uzman üreticiye, Tarim ve Orman Bakanligi’nin "Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projesi" kapsaminda yaklasik 3,5 milyon lira hibe destegi verildi.

Ardahan'da Uzman Üreticilere 3,5 Milyon Lira Hibe
Tarim ve Orman Bakanligi, kirsal kalkinma alanindaki ’Uzman Eller Projeleri’ kapsaminda hibe destegi almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sagladi.

Ardahan’da ise, ’Uzman Eller Projesi’ kapsaminda 14 üreticiye yaklasik 3,5 milyon lira hibe destegi verildi.

Ardahan Tarim ve Orman Il Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, proje kapsaminda kirsalda yasayan, yasamayi taahhüt eden tarim, hayvancilik, ormancilik, gida ve su ürünleri alanlarinda yaklasik 3,5 milyon hibe destegi verildigini söyledi.



Hibe projelerinin üretim için çok önemli oldugunu belirten Cineviz, sunlari söyledi:

"Kirsal Kalkinmada Uzman Eller Projesi kapsaminda Ardahanli 14 uzman üreticimizi destekledik. Özellikle tarim ve hayvancilik konusunda egitim alan üreticilerimizin yaninda olmaya gayret ediyoruz. Il proje yürütme birimimizce kontrolleri yapilan ve projesini eksiksiz tamamlayan 14 uzman üreticimiz ödemelerini almaya hak kazandi. 14 proje sahibine toplam 3 milyon 454 bin 625 lira tutarindaki hibe destegi Bakanligimiz tarafindan ödendi. Ilimize ve üreticilerimize bu maddi destek hayirli olsun."

Üretimi ve üreteni desteklediklerini söyleyen Cineviz, "Bizler üreticimize destek vermeyi sürdürecegiz. Alaninda egitim almis uzmanlarimizin Türkiye Yüzyili’nda üretime büyük katkilarinin olacagina inaniyoruz. Bu baglamda, desteklerle Kafkas arisinin üretimini bölgede gelistirilmesini, büyükbas ve küçükbas hayvancilik üretim sahalarimizin üretim kapasitelerini artirmis olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA