(Özel) 86 Bin Yillik Magarada 20 Bin Bulguya Ulasildi
Çanakkale’nin Çan ilçesine bagli Bahadirli köyü sinirlari içerisindeki Inkaya Magarasi’nda bu yilki kazi çalismalarinda magaradaki tabakalarda 86 bin yil öncesine kadar inen insan yasam izlerine rastlanildi.

7 yilda 20 bine yakin yontmatas bulundu
Çan’in Bahadirli köyü sinirlari içerisinde 7 yildir devam eden Inkaya Magarasi kazi çalismalarinda çakmak tasindan üretilmis yongalar, dilgiler, kaziyicilar, uçlar, çentikli aletler, çekirdek ve vurgaç gibi çesitli buluntularin da yer aldigi 20 bine yakin yontmatas bulundu.
Insan iskeletleri, 86 bin yillik yasam izlerini belirleyecek
Inkaya Magarasi’nda bu yilki kazi çalismalarinda magaradaki tabakalarda 86 bin yil öncesine kadar inen insan yasam izlerine rastlanildi. Paleolitik Çag insanlarinin 86 bin yil önce baslayarak binlerce yil boyunca kesintisiz olarak yasadiklari Inkaya Magarasi’nda gelecek yillardaki kazi çalismalarinda iskelet kalintilarina ulasilarak, elde edilmis yontmataslar ve diger bulgulardan yararlanarak dönem insanlarinin davranislari, yasam tarzlari ve magaradaki alan kullanimi hakkinda bilgilere ulasilmasi hedefleniyor.
