Batman Valisi Canalp Açiklamasi 'Selde Ayni Aileden 4 Vatandasimiz Vefat Etmis, 3 Vatandasimiz Yaralanmistir'

Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte meydana gelen selde 4 vatandasin hayatini kaybettigi ve 3 vatandasin yaralandigini söyledi.

Batman Valisi Canalp Açiklamasi 'Selde Ayni Aileden 4 Vatandasimiz Vefat Etmis, 3 Vatandasimiz Yaralanmistir'
Batman Valiligi’nde düzenlenen basin toplantisinda konusan Vali Canalp, “Meydana gelen sel sonucunda ayni aileden 4 vatandasimiz maalesef vefat etmistir. 4 vatandasimizdan birisinin olay aninda cesedine ulasilmistir. Ancak digerlerinin daha sonra yapilan çalismalarla cansiz bedenlerine ulasilmistir. Gün içerisinde arama kurtarma faaliyetleri bütün vatandaslarimizin cansiz bedenlerine ulasilmasi ile sonlandirilmistir. Ayrica 3 vatandasimiz yaralanmistir. Bu 3 vatandasimizdan 2’si taburcu olmustur. 1 vatandasimizin ise hastanede tedavisi devam ediyor” dedi.

Çagri merkezlerine gece boyunca 6 bin 978 ihbarin yapildigini belirten Vali Canalp, söyle devam etti:

“Selden etkilenen 140 vatandasimiz kurtarilmistir. 112 Çagri Merkezlerimize, belediyemizin 153 ve 185 çagri hatlarina 6 bin 978 kisi ihbarda bulunmustur. Bu 6 bin 978 ihbar, bin 620 müdahaleli çagriya dönüstürülmüstür. 926 personelimiz, 310 araç ile bu çagrilara müdahalede bulunmustur. Hasar tespit çalismalari yapildiginda az hasarli 37 binamiz, agir hasarli 4 binamiz, yikik vaziyete olan 4 binamizin oldugu görülmektedir. 12 küçükbas hayvanimiz da telef olmustur.”

Selden etkilenen vatandaslar için AFAD’dan 15 milyon, Sosyal Yardimlasma Dayanisma Vakfi’ndan ise 19 milyon lira talepte bulunuldugunu belirten Vali Canalp, “Selden etkilenen 129 vatandasimizi pansiyona yerlestirdik. Buralarda barinma hizmetini kendilerine sagliyoruz. AFAD 15 milyon, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiz da 19 milyon TL vatandaslarimizin maddi yardim ihtiyaçlarini yemek, yiyecek, giyecek gibi barinma ihtiyaçlarini karsilamak üzere talepte bulunulmustur. Aile Sosyal Il Müdürlügümüz tarafindan da piskososyal hizmet destekleri verilmektedir. Ayni sekilde hem il merkezimizde hem de 5 ilçemizde var olan asevlerimizden su anda sicak yemeklerimiz afetzede vatandaslarimiza götürülmektedir. Yarin sabahtan itibaren de bütün afetzede vatandaslarimiza kahvalti hizmetini vermeye baslayacagiz” ifadelerini kullandi.

Il genelinde 32 köy yolunun da yasanan heyelanlardan dolayi ulasima kapandigini söyleyen Vali Canalp, 18 köy yolunun ulasima açildigini, 14 köy yolunda da çalismalarin devam ettigini kaydetti.

Kaynak: İHA