Bin 950 Metrelik Tünelde Trafik Kazasi Tatbikati

Bitlis-Baykan kara yolu üzerinde bulunan bin 950 metrelik 8 Agustos Tüneli’nde trafik kazasi tatbikati gerçeklestirildi.

Bin 950 Metrelik Tünelde Trafik Kazasi Tatbikati
Senaryo geregi Bitlis Belediyesine ait aracin karayollari aracina arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen kazada 3 kisi yaralanirken, 1 kisi ise hayatini kaybetti. Gerekli önlemlerin alindigi tatbikatta, kaza yapan araca ilk müdahale itfaiye ekipleri tarafindan yapildi. Daha sonra AFAD ekiplerine haber verilerek, araç içerisinde sikisan yaralilarin çikarilma islemi gerçeklestirildi.

Yaralilar, ekipler tarafindan kurtarilip, ilk müdahaleleri yapildiktan sonra olay yerine gelen ambulanslara teslim edilerek hastaneye sevk edildi.

Bitlis Il Saglik Müdürlügü koordinesine gerçeklestirilen tatbikata UMKE, 112 Acil Komuta Servisi, Bitlis Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ve Cenaze Nakil Birimi, Emniyet Müdürlügü, AFAD, Karayollari, UMKE, 112 Acil Çagri Merkezi, bazi STK’larin arama kurtarma ekipleri katildi.

Tatbikattan sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan UMKE ve 112 Acil Çagri Merkezi Birim Sorumlusu Ömer Dasdemir, “Bilindigi üzere ilimizin cografi yapisindan ötürü sehirler arasi kara yollari güzergahinda ulasimin saglanmasi noktasinda çok sayida tünelin bulunmasi, bu tünellerde meydana gelebilecek olan yaralanmali trafik kazalarinda görev alacak kurumlarin organize çalisabilmesi amaciyla tünel içi trafik kazasi tatbikati yapilmasi önem arz ediyordu. Bugün 8 Agustos Tüneli’nde çoklu yaralanmali trafik kazasi tatbikatini paydas kurumlarimizla birlikte gerçege yakin icra ettik. Yaklasik 16 araç ve 48 personel bu tatbikata katilim sagladi. Senaryo geregi tünel içerisinde agir tonajli araca (kamyon) arkadan çarpan ticari araç direksiyon hakimiyetini kaybederek yolu trafige kapatmistir. Çagri üzerine olay yerine 112 Acil Çagri Merkezi ekiplerimiz yönlendirildi. Kaza sonrasi yangin ve araçta sikisanlarin bulunmasi sebebiyle UMKE, AFAD ve itfaiye ekiplerinden de ayrica yardim talep edildi. Yine Karayollari Tünel Bakim Isletme Sefligi ve Emniyet Müdürlügü trafik ekipleri de gelip tünelin diger tüpünden trafigi gelis gidis olarak akmasini sagladilar. UMKE ve AFAD ekiplerinin sikisan yaralilari çikarmasinin ardindan, ilk müdahalelerini gerçeklestirerek uygun saglik tesislerine naklini sagladik” diye konustu.

Dasdemir, son 9 ayda 864 trafik kazasina cevap verdiklerini ifade ederek, sözlerine söyle devam etti:

“Bu sebeple bu tatbikatlarin önem arz ettigini düsünüyoruz. Özellikle bize bu tatbikatta destek veren paydas kurumlara tesekkür ederiz.”

Tatbikata katilan Hizan Arama Kurtarma (HAKUT) Baskani Serif Ekinci ise HAKUK olarak 2013 yilindan beri faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA