Ankara'da ABD Büyükelçiligi Önünde Filistin'e Destek Eylemi

Ankara’da ABD Büyükelçiligi önünde sivil toplum örgütleri ve saglikçilar Filistin’e destek eylemi düzenledi.

Ankara'da ABD Büyükelçiligi Önünde Filistin'e Destek Eylemi
Ankara Filistin Dayanisma Platformu, ABD Büyükelçiligi önünde Filistin’e destek eylemi düzenledi.

Düzenlenen eyleme vatandaslar ve bazi saglik sendikalarina mensup saglikçilar katildi.

Eylemciler “Kahrolsun Israil isbirlikçi ABD” sloganlari atti. Eylemde konusan Prof. Dr. Furkan Erol Karabekmez, ambargolar nedeniyle ilaca erisimin olmadigini belirterek, "Israil’in saldirilari ve ambargolari nedeniyle su, elektrik, ilaç ve bez gibi en temel insani ihtiyaçlarin Gazze’ye girisi engellenerek 3 milyona yakin insana her haliyle soykirim uygulanmaktadir” ifadelerini kullandi.

Israil askerlerinin hastaneleri bastigini söyleyen Karabekmez, “Israil ordusunun Gazze’deki Sifa Hastanesine yaptigi baskinda katliam yapmasi, saglik personelinin, yaralilarin ve hastanede yerinden edilmis binlerce Filistinlinin güvenliginden Israil ile beraber ABD ve uluslararasi toplum sorumludur. Israil askerlerinin hastanede onlarca saglik personelini ve yerinden edilmis binlerce kisiyi alikoyarak sorguya aliyor. Hastaneye siginanlari ellerini ve gözlerini baglayarak, kiyafetlerini çikararak, bilinmeyen bir yere götürüyor” dedi.

Karabekmez, tüm saglikçilari Israil’e karsi olmaya çagirarak, “Buradan dünyanin neresinde olursa olsun, hangi din ve millet mensubu olursa olsun saglik hizmeti veren tüm insanlari ayaga kalkmaya ve bu barbarligin karsisinda durmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Karabekmez’in konusmasinin ardindan edilen dua ile eylem son buldu.
Kaynak: İHA