Uzmanlardan Ara Tatildeki Çocuklara Ekran Detoksu Tavsiyesi

Aile Hekimi Saadet Gök, ögrencilerin ve velilerin 9 günlük ara tatili verimli ve saglikli geçirebilmesi için ekran detoksu tavsiyesinde bulundu.

Uzmanlardan Ara Tatildeki Çocuklara Ekran Detoksu Tavsiyesi
Milyonlarca ögrencinin heyecanla bekledigi ara tatil basladi.

Okul öncesi, ilkögretim ve ortaögretim okullarindaki milyonlarca ögrenci, 13-17 Kasim’da 2023-2024 egitim ögretim yili ilk ara tatiline girdi. Ara tatillerin çocuklarin sosyal ve akademik gelismeleri için önemli oldugunu belirten Aile Hekimi Saadet Gök, bu dönemin verimli geçirilmesi için ebeveynlere ve ögrencilere ekran detoksu yapmalari tavsiyesinde bulundu.

Aile Hekimi Saadet Gök, bu dönemin dogru degerlendirildiginde çocuklarin hem dinlenebilmesi açisindan hem de derslerindeki eksiklikleri giderebilmeleri adina firsat oldugunu söyledi.

Aile Hekimi Saadet Gök, ‘‘Etkili ögrenmek için nitelikli dinlenme çok önemli. Özellikle hafta sonu ile birlikte 9 günlük dinlenme çocuklarimiz için çok önemli. Çocuklarimizin elinden tablet veya telefonlari çekerek almak yerine, aile bireylerinin ortak oldugu ‘Ekran diyetinin’ tüm ailenin yaptigi bir gün olmasini tavsiye ediyorum. Okulda sürekli kapali ortamda kaldiklari için birlikte doga yürüyüsleri, piknige gitmek ve aile büyüklerini ziyarete gitmek çok kiymetli. Ev içerisinde çocugun sorumluluklari hatirlatilmali, hatta birlikte kitaplik, elbiselik ve birlikte mutfakta zaman geçirilebir. Aslinda çocugun eline kitap verip sen oku degil de, hep beraber kitap okuma saatlerinin belirlenmesi ve tüm aile ile birlikte okunmasi ve sonradan birlikte anlatilmasi çok önemli’’ diye konustu.

Kaynak: İHA