Vali Yilmaz Açiklamasi 'Osmaniye'de Deprem Konutlarinda 2 Blok Degil 100 Blogun Kaba Insaati Tamamlandi'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Osmaniye’de kalici deprem konutlarinin yapiminin yavas ilerledigi ve tamamlanan 2 blok disinda henüz hazirlik asamasinda olundugu iddiasinin gerçegi yansitmadigini belirterek, "Osmaniye’de toplam 100 blogun kaba insaati tamamlanmis olup, 86 blokta ince imalat devam etmektedir" dedi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Osmaniye'de Deprem Konutlarinda 2 Blok Degil 100 Blogun Kaba Insaati Tamamlandi'
Vali Yilmaz, makaminda gazetecilere yaptigi açiklamada, "6 Subat’ta yasadigimiz Kahramanmaras merkezli depremlerde Osmaniye’miz de çok etkilendi. Bin 10 vatandasimizi kaybettik, 173 binamiz yikildi, 527 acil yikilacak binamiz, 9 bin agir hasarli binamiz, bin 54 orta hasarli binamiz oldu. Toplamda 30 bin binamiz depremden hasar gördü. Ilk andan itibaren Osmaniye olarak, Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde, ciddi bir mücadele verdik, 50 bin vatandasimiza barinma ve beslenme imkani sunduk. Çok hizli bir sekilde konteyner kentler insa ettik, su anda hizli bir sekilde kalici konutlarimiz insa edilmektedir. CHP Genel Baskani Sayin Özgür Özel, ilimizi ziyareti sirasinda, konusmasinda; ’bundan sonraki süreçte, tabii burasi çok büyük bir konteyner kent, kis yaklasiyor, sorunlar kisla birlikte artabilir, kalici konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye’de bu isin biraz yavas ilerledigini üzülerek takip ediyoruz. Iki TOKI blogu disinda Osmaniye’de maalesef daha hazirlik asamasinda’ seklinde konustu.

Konusmasini da Twitter’da paylasti. Paylasimin ardindan bu bilginin dogru olmadigini, tamamen yanlis oldugunu CHP Il Baskani Sayin Mehmet Dögüsçü’ye söyledim. Mehmet Dögüsçü Bey paylasimin kaldirilacagini ve ilgilenecegini söyledi.

Evet paylasim kaldirildi fakat kaldirildiktan yaklasik 1 saat sonra tekrar Twitter hesabindan su açiklamada bulundu: ’Kalici konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Buradan Meclisin ne yapmasi gerekiyorsa, onu getirsinler. Milletvekillerimiz bu sorunlarin çözümü için iki elleriyle oy verirler.’ Ayni minvalde, kalici konutlar hususunda çalisilmadigi, harekete geçilmedigi yönünde bilgiler verdi. Bu tamamen yanlis bilgileri verdigi için bu açiklamayi yapmaya mecbur kaldik" diye konustu.

Osmaniye’de kalici konutlarin yapiminin hizli bir sekilde sürdügünü belirten Yilmaz, "Su anda sizlerle bu bilgileri kisaca paylasacagim. Osmaniye merkezde bin 820 adet, Düziçi ilçesinde bin 209 adet, Hasanbeyli ilçesinde 504 adet, Toprakkale ilçesinde 152 adet, Sumbas ilçesinde 190 adet konutun ihalesi tamamlanmis olup toplamda 3 bin 875 adet kalici konutun TOKI tarafindan yapimina baslanilmistir ve yapim süreci hizli bir sekilde devam etmektedir. Osmaniye ilimizde 31.12.2023 tarihinde, merkezde 260 konut, Toprakkale ilçesinde 152 konut, Düziçi ilçesinde 511 konut, Hasanbeyli ilçesinde 238 konut, Sumbas ilçesinde 190 konut olmak üzere toplam bin 351 adet konutun teslimati yapilacaktir. CHP Genel Baskani Sayin Özgür Özel ’2 blok’ diyor. Su an Osmaniye ilimizde toplam 100 blogun kaba insaati tamamlanmis olup, 86 blokta ince imalat devam etmektedir. Merkez ilçesinde 34 blok kaba insaati tamamlanmis olup ince imalat devam etmektedir. Toprakkale ilçesinde 7 blokta kaba insaati tamamlanmis olup, ince imalat devam etmektedir. Düziçi ilçesinde 38 blok kaba insaati tamamlanmis olup, 26 blokta ince imalat devam etmektedir. Hasanbeyli ilçesinde 12 blok kaba insaat tamamlanmis olup, ince imalat devam etmektedir. Sumbas ilçesinde 9 adet kaba insaat tamamlanmis 7 blokta ince imalat devam etmektedir. Osmaniye geneli kirsalda bin 204 köy evi ve 181 ahirin ihalesi yapilmis olup yapimina baslanilmistir. Subat ayindan itibaren tamamlanan köy evlerinin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadir" ifadelerini kullandi.

Vali Yilmaz, sözlerini söyle tamamladi: "Sonuç itibariyla bin 351 konutun teslimi Aralik ayinda yapilacak, 2 blok degil 100 blok. Sayin Cumhurbaskanimiz depremin oldugu andan itibaren sahsimi aradi, gerekli destegi verdi. Devlet-millet birlesti, tek yürek olduk bu mücadeleyi verdik. Osmaniye olarak bu mücadelede çok iyi organize olduk, buna sizler de sahitsiniz. Vatandaslarimizin magduriyet yasamamasi için var gücümüzle çalisiyoruz, kalici konutlarimiz hizla yükseliyor."
Kaynak: İHA