Giresun'da Aç Kalan Ayilar Yayla Evlerine Girdi

Giresun’da aç kalan ayilar, Yavuzkemal Beldesi’ne bagli Yuva Yaylasi’ndaki evlere dadandi. Yiyecek bulmak için yayla evlerine giren ayilar, kapilari kirdi, esyalara zarar verdi.

Giresun'da Aç Kalan Ayilar Yayla Evlerine Girdi
Giresun’da aç kalan ayilar, yayla evlerine zarar vermeye devam ediyor. Yavuzkemal Beldesi Yuva Yaylasi’nda Hüseyin Güler’e ait eve giren ayilar, meskeni adeta harabeye çevirdi. Eve büyük zarar veren ayilar, kapilari kirdi, esyalari parçaladi. Evdeki bidonlara saklanan yiyecekler evin disina çikarilarak parçalandi.

Yayladan indikten bir süre sonra kontrol için geldigi yayla evinde gördükleri karsisinda saskina döndügünü anlatan Güler, “Evin girisine tahtadan koruyucu yapmistim onu kirmis. Evin demir kapisini da bir sekilde zorlayarak kapi kilidini kirip açmis. Evin içerisinde ne varsa dagitmis. Bidonlara koydugumuz yiyecekleri de evin disina çikarip parçalamis. Evde yiyeyecek adina bir sey birakmadigi gibi evin içerisindeki esyalari da dagitmis. Sadece bizim degil, komsularin evlerine de ayni sekilde girilmis. Hayvan haklari var ama bu hayvanlara da yetkililer sahip çikmali” dedi.

Yavuzkemal Belde Belediye Baskani Adem Önal ise sadece hayvanlar için degil, her türlü önlemler için yayla evlerinde yiyecek birakmamalarini konusunda uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA