Sila Hasreti Nostalji Tutkusuyla Birlesti Antika Esyalari Restore Ettigi Baba Ocaginda Sergiliyor

Mugla’nin Marmaris ilçesinde 48 senedir yasayan 70 yasindaki Zühtü Yildirim, memleketi Bayburt’a gelerek baba ocagini restore etti.

Sila Hasreti Nostalji Tutkusuyla Birlesti Antika Esyalari Restore Ettigi Baba Ocaginda Sergiliyor
1975 yilinda Bayburt’tan ayrilarak çalismaya giden Yildirim, 2006 yilinda eskiyen baba evini restore edip, içini geçmisin izlerini tasiyan nostaljik esyalarla doldurdu. Sila hasreti çektigini, aklinin hep bir kösesinde memleketinin oldugunu vurgulayan Yildirim, geçmis zamanlarda Bayburt’ta kullanilan nostaljik esyalari bir bir topladigini kaydederek, Bayburt’a 35 kilometre uzakliktaki Arslandede köyünde bulunan baba ocaginin bir kösesini antika esyalarla süsledigini söyledi.

Antika özelligi bulunan sayisiz nostaljik esyayi evinin bir kösesinde sergileyen Yildirim, yilin belli aylarinda Bayburt’a gelerek, eskinin izlerini tasiyan evinde esiyle, dostuyla, akrabasiyla keyifli vakit geçirip, geçmisi yâd ediyor.

23 yasinda Bayburt’tan çalismak için ayrilan Yildirim, insaat islerinde çalisarak gurbette zanaat ögrendigini vurguladi. Zamanla kendini gelistiren Yildirim, insaat alaninda ustalasarak gurbette birçok ev yapti. Yildirim, "Köyüme nasil bir sey yaparim da faydali olurum" diyerek, meslegi geregi ögrendikleriyle kendi çizim ve tasarimiyla çesme, komsularinin, hayirseverlerin maddi destegiyle ise sadirvan yaparak, köyüne katkida bulundu.

3-5 parça esyayla basladi simdi 150 parçadan fazla esyayi evinde sergiliyor

Eskiyen baba ocagini restore ederek, kullanilir hale getiren Yildirim, 150 parça antika özelligi bulunan nostaljik esyayi evinde özenle sergilemeye basladi.

"Biriktirdigim esyalar birdi, iki oldu. Üçtü, bes oldu derken zamanla 150 parçaya ulasti" diyerek konusan Yildirim, "Gurbet hayatinda gezdik, dolastik, çalistik. 45 senedir disaridayim. 1975 yilinda Bayburt’tan çiktim, 2006’da memleketime geldim. Birkaç biriktirdigim nostaljik esya vardi, bazi meraklarim, özlemlerim vardi bu vesileyle köye gelmeye karar verdim. Bu biriktirip, sakladigim esyalari baba ocagimda sergilemek istedim, sonucunda da baba evini bu hale getirdim. Baba evini bu hale getirdikten sonra, biriktirdigim esyalarin sayisi giderek artmaya basladi.

Birdi, iki oldu. Üçtü, bes oldu derken 150 parçaya ulasti. Bir de köyüme hizmet edebilmek için kafamda tasarlayarak bir maket olusturdum. Bu maketin aynisindan köyüme bir çesme yaptim. Yine komsularin finansmaniyla camimize sadirvan yaptim. Evimin alt katinda bu esyalari tamir ederek, çogaltmaya çalisiyorum. Insallah devamini da getirecegim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA