Milas'ta Miras Kavgasi Açiklamasi 28 Yasindaki Genç, Amcasi Tarafindan Silahla Vurularak Öldürüldü

Mugla’nin Milas ilçesine bagli Koru Mahallesi’nde, ayni soy ismi tasiyan 2 aile arasinda yasanan miras tartismasi silahli kavgaya döndü. Paylasilamayan köy evinin önünde yasanan kavgada, Y.A. isimli sahis, 28 yasindaki yegeni ile kardesine silahla ates etti. Olayda yegen Atilla Adar olay yerinde hayatini kaybederken babasi da yarali olarak hastaneye kaldirildi.

Milas'ta Miras Kavgasi Açiklamasi 28 Yasindaki Genç, Amcasi Tarafindan Silahla Vurularak Öldürüldü


Olay gece yarisi Koru Köyü’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre H.A. ile kardesi Y.A. arasinda anne-babalarindan kalma ve uzun süredir paylasamadiklari köy evinden dolayi anlasmazlik çikti. Aylardir devam eden miras kavgasindan dolayi aralari açik olan iki kardes gece yarisi yine ayni meseleden dolayi tartisti. Yasanan kavgada öfkesine hakim olamayan Y.A. tüfekle kardesi ve yegenine ates açti. Amcasi Y.A.’nin açtigi ates ile 28 yasindaki Atilla Adar olay yerinde hayatini kaybederken, Atilla Adar’in babasi da ayni silahla açilan ateste yaralandi.

Kavgada kullanilan silah seslerini duyan köylülerin ihbari üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Köye gelen 112 Acil Servis ekipleri 28 yasindaki Atilla Adar’in hayatini kaybettigini belirleyince yarali olan babasi H.A.’yi Milas Devlet Hastanesi’ne kaldirdi.

Kavgada silah kullanarak yegenini öldürüp, abisini de yaralayan zanli Y.A. silahi ile birlikte jandarmaya teslim olurken, Atilal Adar’in cenazesi olay yeri inceleme çalismalarinin ardindan otopsi yapilmak üzere Mugla Adli Tip Kurumu’na kaldirildi.

Cumhuriyet Savciligi tarafindan el konulan olayla ilgili tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA