'Kafes' Operasyonunda 15 Tutuklama, 2 Ev Hapsi, 11 Adli Kontrol

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin açikladigi "Kafes" adli Samsun merkezli Istanbul, Amasya ve Bursa illerini kapsayan suç örgütü operasyonunda gözaltina alinan 28 kisi 15’i mahkemece tutuklanirken, 2 kisiye ev hapsi uygulanip, 11 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

'Kafes' Operasyonunda 15 Tutuklama, 2 Ev Hapsi, 11 Adli Kontrol
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde suç örgütleri ile mücadele kapsaminda çalisma yapan Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, "nitelikli yagma, tasarlayarak adam öldürmeye tesebbüs, tehdit ve vahim nitelikte ruhsatsiz silah tasimak" suçlarini isledigi tespit edilen organize suç örgütüne yönelik bu sabah es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyon çerçevesinde Samsun merkez, 19 Mayis ve Bafra ilçeleri ile Istanbul, Bursa ve Amasya illerinde bulunan 41 ikamet ve 4 is yerine Cuma sabahi safak baskini yapildi.

Yapilan aramalarda, 10 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet Uzi marka tabanca, 1 adet havali tabanca, 1 adet kuru siki tabanca, 5 adet ruhsatsiz pompali tüfek, 7 adet amaç disi biçak, 997 adet tabanca fisegi, 1 adet Uçaksavar mermisi, 1 adet kelepçe, 1 adet polis armasi, 1 adet silah kilifli yelek, 2 kilo 150 gram esrar, 4 adet sentetik ecza, 1 adet uyusturucu madde kullanimina yarar aparat, 1 adet kenevir bitkisi yetistirme düzenegi, 20 adet çek ve senet ve çok sayida dijital materyal elde edildi.

KOM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan gözaltina alinan 35 kisiden 7’si emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakildi. Sorgulari tamamlanan aralarinda suç örgütünün lideri oldugu ileri sürülen E A.’nin da bulundugu 28 kisi sabah saatlerinde Samsun Adliyesine sevk edildi. Gün boyu ve aksam geç saatlere kadar nöbetçi mahkemeye ifade veren 28 kisiden suç örgütü lideri oldugu iddia edilen E.A. ile birlikte S.E., H.K., E.E.I., U.E., T.Ö., E.C., M.M.K., Ü.S., B.S., F.F.A., E.A., B.K., N.Y. ve R.A. mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken, B.K. ve M.U. ise yurt disina çikis yasagi getirilerek ayaklarina elektronik kelepçe takilarak ev hapsi uygulanmasina karar verildi.

O.U.K., S.E., S.T., N.T., I.K., H.Ö., B.K.K., B.S., G.G., A.G. ve M.A. ise yurt disina çikis yasagi getirilerek adli kontrol sartiyla serbest birakildilar.
Kaynak: İHA