Yüregir Belediyesi Kültürevleri Lezzette Yaristi

Yüregir Belediyesi Kültürevleri arasinda Yöresel Yemek Yarismasi düzenlendi. Yarismayi yaptigi ciger sis ile Murat Gögebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan kazandi.

Yüregir Belediyesi Kültürevleri Lezzette Yaristi
Yüregir Belediyesi Adana mutfagini tanitmak ve genç yetenekleri kesfetmek amaciyla Yüregir Belediyesi Gastronomi Mutfagi’nda ‘Yöresel Yemek Yarismasi’ düzenledi.

Yarismaya Kültürevleri Asçilik Kursu’nda egitim gören kursiyerler katildi.

Yarismanin seçici jüri üyeligini Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in esi Raziye Kocaispir, Akdeniz Asçilar ve Pastacilar Federasyonu (AKAPAFED) Baskani Dervis Göçmen, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dernegi (TÜRES) Adana Sube Baskani Biral Serttas, Avukat Muhal Ikikardes, Food Bloogger Nursen Sönmez Aksoy ve AKAPAFED Kadin Kollari Baskani Serife Karakus üstlendi.

Tatlisindan tuzlusuna her türlü yemegin yapildigi yöresel yemek yarismasinda Murat Gögebakan Kültürevi’nden Neslihan Erinan yaptigi ciger sis ile birinci, Mevlana Kültürevi’nden Münevver Findik kuru patlican dolmasi yemegi ile ikinci, Murat Gögebakan Kültürevi’nden Esra Sari ise Adana kebap ile üçüncü oldu.

Yarismacilari kutlayan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Amacimiz Adana mutfagi ve kültürünü yayginlastirmak ve sehrimizde yeni yeteneklere firsat sunmaktir. Kültürevleri kursiyerlerimiz güzel bir organizasyonda lezzette yaristi. Inanilmaz güzel bir mutfak zenginligimiz var. Buna her yil benzer etkinliklerimizle dikkat çekmeyi arzu ediyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA