Yunanistan'da Saldiri Egitim Alan 2 PKK'li Istanbul'da Gözaltinda

Yunanistan’daki Lavrion Kampi’nda saldiri egitimi alarak Türkiye’ye geçis yapan 2 PKK üyesi Istanbul’da yakalandi. Ayni sorusturmada örgütün Suriye kolunda faaliyet gösterdikleri belirtilen 6 PKK/YPG mensubunun da gözaltinda oldugu ögrenildi.

Emniyet kaynaklarina dayanan bilgilere göre, dün bölücü terör örgütü PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG’ye yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonlarla ilgili Içisleri Bakanligi tarafindan kamuoyuna yapilan duyuruda, “Il Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Sube Müdürlüklerimizce terör örgütü üyelerine karsi 4 ilde baslatilan operasyonlarda; 9’u Erzurum, 8’i Istanbul, 4’ü Gaziantep ve 3’ü Sirnak’ta olmak üzere toplam 24 BTÖ üyesi yakalandi” ifadeleri ile açiklanmisti.

Söz konusu operasyonun Istanbul ayagina iliskin çarpici detaylara ulasildi. Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Istihbarat Sube ile Terörle Mücadele Müdürlüklerince bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik dün gece yürütülen çalismalar sonucunda 8 örgüt üyesi yakalanirken, bunlarin 2’sinin Yunanistan’da bir terör kampinda saldiri egitimi aldiklari tespit edildi.

Terör kamplarinda saldiri egitimi almislar

Istanbul’da yakalanan 8 PKK/YPG mensubuna iliskin elde edilen o detayda, Ferhat G. ve Hamza A. adli teröristlerin, Yunanistan’in baskenti Atina yakinlarinda bulunan ve Ankara tarafindan “terör yuvasi” olarak nitelendirilen Lavrion Kampi’nda saldiri egitimi aldiklari anlasildi. Söz konusu terör kamplarinda saldiri egitimi alip yakin zamanda Türkiye’ye giris yaptiklari aktarilan 2 süpheli, güvenlik ve istihbarat birimlerince saklandiklari yerde yakalanarak gözaltina alindi. Türkiye uyruklu olduklari belirlenen her iki PKK/YPG ferdi sorgulanmak üzere Istanbul TEM Subeye götürülürken, illegal yollarla ülkeye giris yaptiklari anlasilan örgüt üyelerinin, Ankara’da 1 Ekim’de meydana gelen saldiri ile ilgili baglantilarinin olup olmadigi ise henüz bilinmiyor.

6’si da PYD/YPG saflarinda eyleme katilmis

Diger yandan ayni sorusturma çerçevesinde örgütün Suriye kolunda faaliyet gösterdikleri belirtilen 6 PKK/YPG mensubunun ayni operasyonda yakalandiklari bildirildi.

PYD/YPG terör örgütünün kendince Suriye’de ’kanton’ olarak ifade ettigi bölgede örgüt saflarinda yer aldiklari ögrenilen Suriye uyruklu 6 süphelinin, ne zaman Türkiye’ye giris yaptiklari ise henüz belirtilmedi.

Yunanistan’in baskenti Atina yakinlarinda bulunan Lavrion Kampi’nda saldiri egitimi aldiklari açiklanan Ferhat G. ve Hamza A. adli PKK üyeleri ile Suriye’den Türkiye’ye geçis yapan PYD/YPG’li teröristlerin Istanbul Terörle Mücadele Subesindeki sorgusu devam ediyor. Toplam 8 PKK/YPG üyesinin üzerinden çikan dijital materyaller emniyet birimlerince mercek altina alinirken, yapilacak incelemelerin sonunda örgüt üyelerinin yurtiçi ve yurtdisindaki baglantilari ortaya çikmis olacak.
Kaynak: İHA