Yolcu Seçtikleri Için Araçlari Baglanan Iki Taksiciden 'Karsinin Taksisiyiz' Savunmasi

Sisli’de yapilan denetimde yolcu seçtigi tespit edilen iki taksiciye ceza yazilarak, araçlari trafikten men edildi. Taksiciler kendilerini, “Biz karsinin taksisiyiz” diyerek savundu.

Yolcu Seçtikleri Için Araçlari Baglanan Iki Taksiciden 'Karsinin Taksisiyiz' Savunmasi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli Sivil Ekipler Amirligi ekiplerince Sisli’de ticari taksilere yönelik denetim gerçeklestirildi.

Yolcu seçen, taksimetre açmayan ve kurallara uymayan taksicilerin belirlenerek cezai islem uygulanmasi için yapilan denetim sonucunda iki taksiciye ceza kesilerek, araçlari 10 gün süre ile trafikten men edildi. Yolcu seçtikleri tespit edilerek 4 bin 64’er TL ceza kesilen taksiciler, kendilerini “Biz karsinin taksisiyiz” diyerek savundu.

“Ben karsinin taksisiyim”

Karsinin taksisi oldugunu ve Avrupa yakasini fazla bilmedigini söyleyen Mustafa Öznar isimli taksi sürücüsü, “Ben Mecidiyeköy’den karsiya dogru geçiyordum. Isiklar yaniyordu, isiklarda herkes el atiyordu ve kapilarim kilitliydi. Hiçbir sekilde kimseyi almiyorum. Sadece el atan olursa, yakindaysa ben karsiya geçiyorum diyorum. Karsiya geçiyorsaniz o tarafa dogru geçiyorum dedim. Baska hiçbir sey demedim. Arkadas da ’Aç kapiyi. Ileride saga çek’ dedi.

Arabayi vermem lazim, karsinin arabasiyim. Burada olmuyor, kendi duragima geçmem lazim. Biz Anadolu yakasinda böyle seyler yasamiyoruz. Neden Anadolu yakasinda yok, hep karsida var. Hayir, efendim yok. O tarafta ’Nereye gidiyorsun?’ muhabbeti de yok. Buranin arabasi burada çalissin, biz öbür tarafta çalisiyoruz. Biz buralari bilmiyoruz, yolculari neden sikintiya düsürelim. Neden bilmedigi yere götürüp fazla yazdiralim. Biz buranin arabasi degiliz, yalan degil. Ben karsida çalisamiyorum agabey. Karsinin insanlari arsiz, degisik insanlar. Buraya karsidan geldik ama kendi yolcumuzu getirdik. Ama buranin insanlari sikintili insanlar, neden basimiza bela alalim? Neden sikinti yasayalim, neden ters yönlere girelim? Neden bilmedigimiz yola girelim, yolcuyla muhabbet edelim, sikintiya düselim? Simdi arabayi baglayacaklarmis. Hiçbir suçumuz, sebebimiz, günahimiz yok. Ceza da yazilacak. Yani bizlere yazik günah degil mi? Ben yolcuya nereye gidiyorsun demedim, taksimetre açmadim, pazarlik yapmadim. Sadece karsiya geçiyorum efendim dedim. Ben kendi duragima yardimci olmaya, karsima geçiyorum” sözleriyle kendini savundu.

“Ben de karsinin taksisiyim”

Karsinin taksisi oldugunu söyleyen Fevzi Öztürk isimli taksici ise, “Ben de orta seritteydim, agabey bana bakti. Ben de ona karsiya geçiyorum dedim. Ben de karsinin taksisiyim. Ondan sonra ’Gel saga’ dedi.

Ben de karsiya geçiyor diye aldim. Ondan sonra kimligini çikartti ve beni buraya çekti. Benim ne suçum var? Benim hastam olabilir, evime gidecek olabilirim” dedi.

Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli Sivil Ekipler Amirligi ekiplerince ticari taksilere yönelik gerçeklestirilen denetimlerin artarak devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA