Uzm. Dr. Çokluk Açiklamasi 'Çocugunuzun Ilk Asisi Anne Sütüdür'

Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi (SEAH) Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Ek Hizmet Binasinda 1-7 Ekim Emzirme Haftasi dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Uzm. Dr. Çokluk Açiklamasi 'Çocugunuzun Ilk Asisi Anne Sütüdür'
SEAH Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Ek Hizmet Binasinda düzenlenen Emzirme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde hastane içerisinde stantlar kuruldu. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklarin hayata saglikli sekilde baslamasi için en etkili yollardan biri olan emzirmenin önemine bir kez daha dikkat çekildi. Anne sütünün önemine yönelik farkindalik olusturan etkinlikte Gebe Okulunda hizmet alan hamile ve emziren anneler ile Lohusa Cerrahi Servisinde bulunan hasta refakatçilerine egitimler verildi.

Etkinlikler çerçevesinde polikliniklerde de emzirme stantlari kurularak vatandaslar bilgilendirildi.

Etkinlige katilan Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Selim Tunali Çokluk, bebeklerin dogumu izleyen ilk saat içinde emzirilmeye baslanmasi ve ilk 6 ay boyunca sirf anne sütü ile beslenmelerinin hem Dünya Saglik Örgütü hem de Saglik Bakanligi’nin annelere tavsiyesi oldugu dile getirdi. Ilk 6 ay boyunca ek besin verilmeden sadece emzirilen bebeklerde birçok hastaligin gelismesinin ve yetersiz beslenmenin önüne geçildigi belirten Çokluk, emzirmenin ayni zamanda çocugun ilk asisi sayildigi hatirlatilirken, anne sütünden bebegin sistemine önemli antikorlarin geçerek hastaliklara karsi direncini yükselttigi ifade etti.

SEAH Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Sorumlusu Uzm. Dr. Hatice Siçramaz da anne sütünün önemine vurgu yaparak, “Bu yil emzirme haftasinin kurumumuz bünyesinde arti bir önemi daha bulunmakta. Emzirme haftasinda ‘Bebek Dostu Hastane’ olan kurumumuz ‘Anne Dostu Hastane’ olma unvanini da almis oldu. Saglik Bakanligi Anne Dostu Hastane Degerlendirme ekibi Opr. Dr. Ömer Dogukan Saraç, Uzm. Dr. Rukiye Çakiroglu, Ebe Nihan Özdemir, Ebe Berent Arman ve Uzman Halide Varol’un katilimi ile degerlendirme süreci degerlendirilerek tamamlandi. Ilimizde Anne Dostu Hastane unvanina sahip ilk saglik tesisimiz Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi oldu. Büyük özveriler ile hizmet eden kurumumuz Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari ek hizmet binasi degerli saglik profesyonellerini tebrik ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA