Türk Dünyasinin Önemli Müzik Grubu Sivas'ta Sahne Aldi

Sivas’ta Türk dünyasinin önemli müzik gruplarindan Turan Ethno Folk Ensemble (Er Turan), Cumhuriyet’in 100. yili ve kurulusunun 15. yil dönümü dolayisiyla Türkiye turnesinin Sivas konserini düzenledi.

Türk Dünyasinin Önemli Müzik Grubu Sivas'ta Sahne Aldi
Sivas Valiligi ve Sivas Belediyesince Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Sivas Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Duman bazi il protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Grup Türk dünyasinin sevilen müziklerinin yani sira Dünyaca ünlü Sivasli Halk Ozani Asik Veysel’in de türkülerini çalip seslendirdi. Er Turan, canli performanslariyla dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Kazak grup, ülkenin eski ve yeni sarkilarini geleneksel müzik enstrümanlari esliginde çalip, temsil ettikleri Türk dünyasinin kültürünü de gittikleri her yerde tanitiyor.

2023’ün UNESCO Asik Veysel Yili olmasi sebebiyle usta sanatçinin "Uzun Ince Bir Yoldayim" eserini sunacaklarini belirtti.

Turan Ethno Folk Ensemble ekibi 2023’ün UNESCO Asik Veysel Yili olmasi sebebiyle usta sanatçinin "Uzun Ince Bir Yoldayim" eserini Sivaslilara sundular.

"Depremzedeler için konseri organize ettik"

Er Turan üyelerinden Kazak sanatçi, burada olmaktan mutlu oldugunu belirterek, "Türkiye’nin 100. yili sebebi ile Turan grubunun 15. yili sebebi ile Türkiye turnesi ile buraya geldik. Bundan dolayi çok mutluyuz. Bu konser bütün Türk kardeslerimiz için gönül hediyemizdir. Birçok ile gidecegiz ve bu konserler için çok heyecanliyiz. Türkiye 100. yili olmasi sebebiyle Aralik 2022 yilinda gelecektik fakat basimiza çok kötü bir olay geldi. Bildiginiz üzere deprem oldu ve gerçekten çok üzüldük. Türkiye için bassagligi diliyorum. Depremzedeler için konseri organize ettik. Eskisehir’de ki konserimizden gelen gelirlerimizi sadece depremzedeler için bagislanmis olacak. Küçük da olsa bir katkimiz olsun istedik. Bütün üzüntümüzü candan paylasiyoruz. Insallah her sey yoluna girer"diye konustu.

Kaynak: İHA