Su Ürünleri Kontrol Ve Denetim Teknesi Hizmete Girdi

Mugla Il Tarim ve Orman Müdürlügü, su ürünleri kontrol hizmetlerinde kullanilmak üzere DALKO Su Ürünleri Kooperatifi’nden temin ettigi tekneyi hizmete sundu. DALKO Su Ürünleri Kooperatifi tarafindan Il Müdürlügü’ne tahsis edilen teknenin protokolü Ortaca’nin Dalyan Mahallesinde imzalandi.

Su Ürünleri Kontrol Ve Denetim Teknesi Hizmete Girdi
DALKO Idari ve Isletme Tesisi bahçesinde gerçeklestirilen protokol imza töreninin ardindan tekne, protokolün de katilimiyla Iztuzu Plaji’na hareket etti. Burada gerçeklestirilen ilk su ürünleri kontrolünün ardindan Dalyan Kanali’na geçildi. Dalyan Kanali’nda DALKO ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü dalis timleri es zamanli olarak dip temizligi gerçeklestirdi. Yaklasik bir saat süren temizligin ardindan denizden çikarilan atiklar, kooperatife ait feribotun güvertesinde toplanarak imha noktasina götürüldü.

Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak, teslim alinan teknenin, sadece kontrol ve denetim amaciyla degil ayni zamanda farkindalik çalismalarinda da kullanilacagini belirterek, “Türkiye’de dalis ekibi kuran tek Il Müdürlügü olarak denizlerimizin temiz kalmasi için verdigimiz mücadelede biraz daha güçlendik. Hayalet ag, tonoz ve atik temizligi faaliyetlerimizin yaninda, ayni zamanda deniz ekosisteminin korunmasi ve sürdürülebilir su ürünleri yetistiriciliginin devami için egitim ve bilgilendirme faaliyetlerini kurumumuza tahsis edilen bu tekne ile gerçeklestirmeye devam edecegiz. Örnegin Dalyan’da siklikla yasadigimiz sorunlardan biri de, özellikle turizm döneminde deniz kaplumbagalarinin insan eliyle beslenmesi ve bunun getirdigi tehlikelerdir. Ekiplerimiz, artik denizde de saha çalismasi yapacak ve turizm teknelerini bu gibi konularda uyararak misafirlerimizi bilgilendirecek. Bu vesileyle, tekneyi kurumumuza tahsis eden DALKO Kooperatifimize bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.

Su ürünleri kontrol ve denetim teknesi hizmete girmesi törenine, Ortaca Kaymakami Kenan Aktas, Ilçe Jandarma Komutani Evren Ekmekci, Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak ve DALKO Kooperatif Baskani Arif Yalili katildi.

Kaynak: İHA