Rektör Hotar, Tip Fakültesi Ögretim Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Tip Fakültesine yeni atanan ögretim üyeleri ile bir araya geldi.

Rektör Hotar, Tip Fakültesi Ögretim Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Tip Fakültesine yeni atanan ögretim üyeleri ile bulustu. DEÜ Rektörlük Binasinda bulunan VIP Salon’da düzenlenen toplantiya DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’in yani sira; DEÜ üst yönetimi, tip fakültesi ile DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi yönetimleri ve Tip Fakültesi ögretim üyesi kadrosuna yeni atanan akademisyenler katildi.

Toplantida konusan DEÜ Rektör’ü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ olarak; 10 enstitü, 18 fakülte, iki yüksekokul, bin konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2’si Uygulama ve Arastirma Hastanesi olmak üzere; toplamda 60’in üzerinde Uygulama ve Arastirma Merkezimiz ile kent geneline yayilan ve Izmir ile bütünlesen bir üniversiteyiz. Tabi ki bu kadar büyük büyük bir üniversite olmanin bazi zorluklari da var; ancak bizler bu zorluklari özverili çalisarak asabilecegimizin de farkindayiz. Bu noktada vicdani yükümlülüklerimiz devreye giriyor. Örnegin; tam mesainiz bitmis ve çikacakken yaniniza gelen bir hastayi geri çevirmemek, bu bir zorunluluk olmasa da vicdani bir yükümlülüktür ve bu durum, bu ülkeye ve bu millete olan borcunuzu ne kadar önemsediginizi gösterir" dedi.

Doktor olmanin yani sira akademisyen olmanin da altini çizen Rektör Hotar, "Biz her seyden önce bir akademisyeniz ve bunun bilincinde olmak çok önemli. Esas olan, ögrencilerimizi nitelikli ve tam donanimli bir sekilde mezun etmek ama bunu yaparken akademik faaliyetlerimizi ve arastirma çalismalarimizi da sürdürebiliyor olmak. Elbette doktorluk gibi yogun mesai gerektiren ve yorucu bir isle bu zor; ancak üniversitemizin arastirma imkanlari da çok genis. Sürekli açik laboratuvarlarimiz ve muazzam bir bilgi kaynagimiz var. Akademik açidan arastirma, proje gelistirme ve çalismalarimizin devam devam etmesi Dünya Üniversiteleri arasinda kalici olarak ilk 500’de yer alma hedefimiz açisindan da oldukça önemli" seklinde konustu.

Halk sagliginin korunmasina yönelik çalismalarin ve muhtemel projelerin degerlendirildigi toplantida konusan ögretim üyeleri ise bu alanda yürütülecek yeni çalismalara degindi. Halk sagliginin korunmasinin öncelikli oldugunu ifade eden Rektör Hotar, “Türkiye’nin 20 devlet üniversitesinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, devletimizin bize sundugu bütün imkanlarla halkimizin yaninda olmayi sürdürecegiz” ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA