Özel Bireyler Spor Yapiyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin Engelsiz Yasam Merkezinde bulunan fitness salonu, özel gereksinimli bireyleri agirlamayi sürdürüyor.

Özel Bireyler Spor Yapiyor
Engelsiz Yasam Merkezinde bulunan fitness salonunda spor yapan özel bireylerin, spor yaptiklari süre zarfinda sosyal hayatlarinda daha basarili hale geldigi gözlemleniyor. Özel bireyler fitness sayesinde kas iskelet sistemini güçlendirip, stabilizasyon ve denge araligini yükseltirken, kardiyovasküler sistemlerini de aktif sekilde çalistirma firsati elde ediyor. Özel gereksinimli bireyler fitnesss salonunda spor yaparak hem sagliklarini koruyor hem egleniyor hem de motive oluyorlar. Haftanin belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarina göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapiyor. Ücretsiz hizmet veren fitness salonundaki fiziksel aktivite ve egzersizler, bedden egitimi ögretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka tarafindan yaptiriliyor. 18 yas üstü özel gereksinimli bireyler, tüm spor aletlerinin mevcut oldugu Engelsiz Yasam Merkezindeki fitness salonundan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

18 yas üstü özel gereksinimli tüm bireylere hizmet verdiklerini söyleyen Emirhan Uka, "Tek sartimiz, bireyin yüzde 40 ve üzeri engelli olmasi. 4-5 farkli engelli grubumuz var. Bu engelli gruplarina göre, bireysel antrenmanlar yapiyoruz. Mesela fiziksel engelliler için stabilizasyon ve denge çalismalari var. Tüm engelli gruplarina bireysel çalisma programlari düzenliyoruz. 18 yas ve üstü özel gereksinimi olan, yüzde 40 üzeri engelli raporu olan herkes bu imkandan ücretsiz olarak yararlanabiliyor” dedi.

Fitness salonuna kayitli 65 ögrenci bulundugunu belirten Uka, 34 bireyin okul durumundan dolayi haftada bir gün, diger 31 kisinin de mezun olduklari için haftada 2 gün salondan faydalanabildigini kaydederek, “Fitness salonuna düzenli olarak gelen ve buradaki programi uygulayan ögrencilerimizden ve ailelerinden disaridaki ortamlarda daha sosyal olduklari, ikili iliskilerinin daha da gelistigi ve topluma kazandirilmasi konusunda daha aktif hale geldikleri yönünde olumlu geri dönüsler aliyoruz” diye konustu.

Spor yapmayi çok sevdigini ve fitness salonuna büyük bir zevkle geldigini belirten özel bireylerden Ahmet Tas, “İçel Büyüksehir Belediyesinin fitness salonundan çok memnunum. Bizi hiç engelli olarak görmüyorlar ve engellerimizi unutturuyorlar. Burada çok güzel, pozitif bir enerji veriyorlar. Hiç yorulmadan, sikilmadan hocami ve arkadaslarimi görmeyi, spor yapmayi çok istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA