Mediamarkt Türkiye'den Yurtdisina Üst Düzey Atama

MediaMarkt Türkiye CEO’su Faruk Kocabas, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en önemli pazarlardan biri olan MediaMarkt Ispanya’nin basina geçiyor. Kocabas, yeni görevine 1 Kasim’da baslayacak.

Mediamarkt Türkiye'den Yurtdisina Üst Düzey Atama


Avrupa’nin açik ara bir numarali elektronik perakendecisi MediaMarkt’in Türkiye organizasyonundan MediaMarkt Global organizasyonuna üst düzey atama gerçeklesti. 2023 yilinin basindan beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olan Faruk Kocabas, MediaMarkt Ispanya CEO’su olarak atandi. Kocabas, yeni görevine 1 Kasim itibari ile baslayacak.

Yapilan açiklamaya göre, sirketin 2016 yilinda Satin Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CPO) olarak katilan, ardindan da görevine Ticaretten Sorumlu Icra Kurulu Üyesi (CCO) olarak devam eden Faruk Kocabas 2023 yilinin basindan beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olarak görev yapmaktaydi. Markanin pazar liderligi yolculuguna büyük katkilarda bulunan, MediaMarkt Türkiye’nin grupta en yüksek büyümeye sahip ülke olmasina liderlik eden, strateji, kategori yönetimi, satin alma, fiyatlandirma, satis sonrasi operasyonlar, lojistik, talep planlamasi ve ticari pazarlama gibi alanlarda uzun yillara dayanan deneyimiyle dikkat çeken Faruk Kocabas, Türkiye’deki kariyerinin ardindan simdi de görevine MediaMarkt Ispanya CEO’su olarak devam edecek. Faruk Kocabas, Türkiye’de Türk Philips Ticaret A.S. ve TP Vision Elektronik Ticaret A.S.’de, Hollanda’da Philips Consumer Lifestyle BV ve MMD Monitors & Displays Nederland BV’de üst düzey görevler üstlendi. Kocabas’in ayrica Zincir Magazalar Dernegi’nin Yönetim Kurulu Üyesi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA