Kahramanmaras Egitim Camiasindan Darp Edilen Ögretmene Destek

Kahramanmaras’ta ögretmenin darp edilmesi kinanirken, Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman, "Bizim kültür ve medeniyetimiz, ögretmenlere gösterilen sevgi ve hürmetin en güzel örnekleri ile doludur” dedi.

Kahramanmaras Egitim Camiasindan Darp Edilen Ögretmene Destek
Kahramanmaras’ta veli kari-koca tarafindan çocuklarina kizdigi gerekçesiyle okul önünde darp edilen ögretmen için bir araya gelen egitimciler, basin açiklamasi yapti. Kahramanmaras Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Kahraman tarafindan yapilan açiklamada ögretmenlere karsi gerçeklestirilen siddet olaylari kinanirken, bu tarz olaylarin bir daha yasanmamasi gerektigi vurgulandi.

“Yavrularimizin en küçük incinmelerine bile razi olmayiz”

Türk kültüründe ögretmene duyulan saygi ve sevgi gelenegine vurgu yapan Il Milli Egitim Müdürü Kahraman, "Mimar Sinan Ortaokulu’nda ögretmenlik yapan ve 33 yildir bu serefli meslegin mensubu olmaktan gurur duyan kiymetli ögretmenimiz 3 Ekim Persembe günü saat 12.30 civarlarinda saldiriya ugramistir. En büyük gayesi bu güzel ülkenin insanlarina hayata hazirlamak ve erdemli nesiller yetistirmek olan biz egitimciler, yaz kis; soguk sicak demeden bize emanet edilen yavrularimizin en küçük incinmelerine bile razi olmayiz. Biz ögretmeniz, bizim elimizin dokumadigi yüregimizin bulunmadigi tek bir kisi bile yoktur. Bizim kültür ve medeniyetimiz, ögretmenlere gösterilen sevgi ve hürmetin en güzel örnekleri ile doludur” dedi.



"Ögretmenlerimize yapilan bu saldirilar son bulsun"

Ferhat Pakdil’in yaninda olduklarini ifade eden Kahraman, “Görevinin basindaki Ferhat Pakdil hocamiza medeni hiçbir insana yakismayan sekilde yapilan saldiriyi en siddetli sekilde kiniyoruz. Darp eden kisi de, burada bulunan bizler de tam 8 ay önce bir küçük kiyameti yasadik ve bu kiyamet sonrasi hayata bakisimizin daha farkli olmasini ögrendik. Insani degerlerimize tekrardan gözden geçirmemiz gerektigine iliklerimize kadar hissettik. Bize sikilmis haldeki yumruklar aslinda bize degil sevgili ögrencilerimize vurulmustur. Ögretmenimize yapilan bu saldiri sadece ona degil, tüm egitim camiasina atilmistir. Bizler bunun için buradayiz, Ferhat hocamizin yalniz olmadigini, arkasinda koskoca egitim ordusunun oldugunu göstermek için buradayiz. Bu sebeple adli süreç baslatilmis, olay adli makamlara intikal ettirilmistir” diye konustu.



“Iyi ki varlar, iyi ki birlikteyiz”

Egitim camiasinin kendine verdigi destekten ötürü duygulandigini söyleyen Ögretmen Ferhat Pakdil ise, "O kadar huzur doluyum ki, ilk basta Il Milli Egitim Müdürümüz Yusuf Kahraman Bey nezdinde tüm egitim çalisanlarina ve tüm çalisanlara tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar, iyi ki birlikteyiz. Allah razi olsun. Biz birlikte oldugumuz sürece güçlüyüz yikilmayacagiz insallah, yikilmayacagiz"
Kaynak: İHA