Gölyani Obasi'nin Kurumamasi Için Su Baglandi

Il Özel idaresi Giresun’un gözde turizm merkezlerinden biri olan Yaglidere Gölyani Obasi’nin eski görünümüne kavusmasi için baslattigi çalisma sürüyor. Gölyani Obasi’nda bulunan dogal gölün özellikle yaz aylarinda su seviyesinin çekilmemesi için su baglandi.

Gölyani Obasi'nin Kurumamasi Için Su Baglandi
Gölyani Obasi’nda kaybolmaya yüz tutmus dogal göletin eski görünümüne kavusmasi için su isale hatti çalismasi bittigi ve su baglandigi belirtildi.

Giresun Il Özel Idaresi’nden yapilan açiklamada, “Yaglidere Gölyani Obasi’na adini veren gölün son yillarda kurumaya basladigi ve özellikle yaz aylarinda su seviyesinin iyice düstügü görülmüstü. Buranin su seviyesini yeniden yükselterek eski günlerine kavusturma adina çalisma baslatildi. Yapilan çalismada su isale hatti projesi 4 bin 500 metre uzunlugunda yapildi. Içmesuyu hatti boyunca hesaplanan kotlara yine 4 adet maslak yapimi tamamlandi. Proje kapsaminda 1 adet su alim yapisi ile çesitli çap ve ebatlarda 4 bin 200,00 metre PE Boru alimi yapildi. Giresun turizmine ve tabiati korumaya yönelik olan, bu çalisma ile turizmin canlandirilmasina büyük katki saglanmis olunacak” denildi.
Kaynak: İHA