Ezber Bozan Tasarim Yarismasinda Geri Sayim Basladi

Türk tasarimci ve Türk mobilya firmalarinin uluslararasi düzeyde taninirliginin arttirilmasi amaciyla her yil rekor düzeyde basvuru alan, bu yil üçüncüsü düzenlenen Ezber Bozan Tasarim Yarismasinda geri sayim basladi. Kazananlar Havagazi Fabrikasinda gerçeklesecek ödül töreni ile 9 Ekim 2023 tarihinde açiklanacak.

Ezber Bozan Tasarim Yarismasinda Geri Sayim Basladi
Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) ve Ticaret Bakanligi destegi ile Ege Mobilya, Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilar Birligi tarafindan ögrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride düzenlenen ödüllü tasarim yarismasinin jüri toplantisi, 15 Eylül’de yapilmisti.

Alaçati’da düzenlenen toplantiya jüri üyelerinden; Berkay Gürsoy, Ece Yalim, Fikri Doruk Yorgancioglu, Fulden Dehneli, Gamze Güven, Mehmet Mehmetalioglu ve Serdal Korkut Avci katilmisti. Ögrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarismaya bu sene toplam 643 proje katildi.

Ön kontrol asamasini geçen ögrenci kategorisinden 240 ve profesyonel kategoriden 156 proje, yarismanin jüri üyeleri; Berkay Gürsoy, Ece Yalim, Enrique Marti, Fikri Doruk Yorgancioglu, Fulden Dehneli, Gamze Güven, Mehmet Mehmetalioglu, Özlem Yalim ve Serdal Korkut Avci tarafindan ön degerlendirmeye tabi tutuldu. Puanlama sistemine göre ikinci degerlendirme asamasina geçmeye hak kazanan 29 ögrenci ve 27 profesyonel olmak üzere toplam 56 proje ise 15 Eylül’de düzenlenen toplantida jüri tarafindan tek tek incelendi. Jüri toplantisi sonucunda en yüksek puani alan 10 ögrenci ve 10 profesyonel tasarim finalist olmaya hak kazandi. Finale kalan projeler ve isimler 25 Eylül’de Arkitera ve Ezber Bozan Tasarim Yarismasina ait sosyal medya hesaplarindan duyuruldu. Yarismanin her sene daha fazla geliserek devam ettigini söyleyen Ege Mobilya Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ali Fuat Gürle, önümüzdeki dönem yarismanin uluslararasi alanda da bilinirligini artirmak için çalisacaklarini aktardi.

Gürle, “Ezber Bozan Tasarim Yarismasinin temel amaci; mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarimci adaylarinin tasarimlarini ortaya çikarirken, markalasmis Türk tasarimci ve tasarimlarini dünyaya tanitmak. Tasarim yarismalarimiz katma degeri yüksek ihracat hedefimize ulasmamizdaki en büyük araç ve tasarimcilarla sektörü, sanayi ile estetigi bir araya getirmenin en güzel yolu”

Yarismayla ilgili detayli bilgiye ise www.ezberbozantasarimlar.org adresinden ulasabilecegi aktarildi.
Kaynak: İHA