Evin Içerisindeki Motosikletin Hikayesini Duyan Sasiriyor

Elazig’da çalinan motosikletini 2 ay sonra bulan fakat sasi numarasi spiralle kazindigi için kendisine ait oldugunu ispatlayamayan Rifat Kerki çaresiz kaldi. Motosikletinin yediemin otoparkina çekilmesini kabul etmeyen ve evin içerisinde muhafaza eden Kerki, motosikletin resmi olarak kendisine teslim edilmesini bekliyor.

Evin Içerisindeki Motosikletin Hikayesini Duyan Sasiriyor
Elazig’da yasayan Rifat Kerki, geçen sene 35 bin lira borç ederek motosiklet aldi. Kerki’nin motosikleti, 17 Nisan’da Sürsürü Mahallesi’nde çalindi. Motosikletini 2 ay sonra Sanayi Mahallesi’nde gören ve taniyan Kerki, polise haber verdi. Motosiklete bakan Kerki, sasi numarasinin spiralle kazandigini, kisa devre yapmak için anahtarinin söküldügünü, benzin kapaninin kirildigini ve üzerinde birçok degisiklik yapildigini fark etti. Sasi numarasi silindigi için polis ekipleri, motosikleti yediemin otoparkina çekmek için islem yapti. Motosikletinin otoparka çekilmesini istemeyen Kerki, otopark tutanagini alarak motosikleti evine götürdü. Tekrar çalinma riskine ragmen motosikleti evin içerisine kadar koyan Kerki, resmi olarak motosikleti alamadigi için trafige çikamiyor, satamiyor veya tamirini yaptiramiyor. Halen kullanamadigi motosikletin borcunu ödeyen ve bulduguna sevinemeyen Kerki, elinde ruhsati, garanti belgesi ve tutanaklari ile yetkililerden yardim bekliyor. Motosikletin evin içerisinde günlük yer degistirdigini dile getiren Kerki, “Yatak odasina ve oturma odasina koyuyorum. Esim diyor baska yere koy. Evin içerisi sanayiye döndü. Ne yapacagiz bilmiyorum” dedi.



"Motosikleti kullanamiyorum, satamiyorum, tamirat yapamiyorum"

Motosikletini borçla aldigini belirten Rifat Kerki, “Su anda halen taksitlerini ödemekteyim. Nisan’in 17’sinde Sürsürü Mahallesi’nde çalindi. 2 ay sonra motosikletimi Sanayi Mahallesi Santral Caddesi’nde buldum ve polise yakalattirdim. Motosikletin sasi numarasini sildikleri ve saginda solunda degisiklik yaptiklari için yediemin otoparki olarak bana teslim ettiler. Motosikleti kullanamiyorum, satamiyorum, tamirat yapamiyorum. Motosikletimle köylere gidip ot biçiyor, tas topluyor ve geçimimi sagliyordum. Su anda magdurum. Bu motosiklet ile ben evimi geçindirmekteyim. Yetkililerin bana yardimci olmasini ve motosikletimin bana teslim edilmesini istiyorum" diye konustu.



"Evin içerisi sanayiye döndü"

Motosikleti evin içerisinde muhafaza ettigini aktaran Kerki, "Bazen mutfaga, yatak odasina ve koyuyorum. Bazen salona ve kilere çekiyorum. Disari çikarsam tekrar çalacaklar. Içerde benzin kokusundan mahvolduk. Ne yapacagimizi da sasirdik. Motosiklet burada böyle emaneten duruyor. Motosikletimin tüm evraklari vardir. Garanti belgesi ve ruhsati var. Taksit ödüyorum ama binemiyorum. Hiçbir islem yapamiyorum evin ortasinda kaldi. Trafikte kullanamiyorum. Disari çiksam polis yakalayacak. Sasi numarasini spiralle komple silmisler. Plakayi atmislar. Ne yapacagimi bilmiyorum. Motosiklet evin içerisinde günlük yer degistiriyor. Yatak odasina ve oturma odasina koyuyorum. Esim diyor baska yere koy. Evin içerisi sanayiye döndü. Ne yapacagiz bilmiyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA