Esenler Kisa Film Yapim Destegi Basvurulari Basladi

15-19 Aralik 2023 tarihlerinde gerçeklesecek olan Esenler Film Festivali, genç sinemacilarla profesyonelleri bu yil da bir araya getirecek. Ulusal sinemayi destekleme misyonunu sürdüren festivalin “Kisa Film Yapim Destegi” için basvurular basladi.

Esenler Kisa Film Yapim Destegi Basvurulari Basladi
Üç yil boyunca “Esenler Film Günleri” olarak sinemaseverlerle bulusan Esenler Belediyesi’nin prestijli organizasyonu, yoluna bu yil festival olarak devam ediyor. Geçtigimiz yil kisa filmlere yapim destegi saglayan Esenler Belediyesi, yeni üretimlerin ortaya çikmasi için bu misyonunu bu yil da sürdürecek. 15-19 Aralik 2023 tarihlerinde gerçeklesecek olan Esenler Film Festivali kapsaminda 3 projeye yapim destegi saglanacak. “Esenler Kisa Film Yapim Destegi” için basvurular, 12 Kasim’a kadar devam edecek.

“Esenler Film Festivali” çatisi altinda düzenlenen “Esenler Kisa Film Yapim Destegi” için basvurular basladi.

Tema ve tür kisitlamasi bulunmaksizin; Türkiye’den yapimci ve yönetmenlerin kisa metraj film senaryolari ile katilim saglayabilecegi “Esenler Kisa Film Yapim Destegi”ne basvurular için son gün 12 Kasim 2023.

180 bin lira para ödülü verilecek

“Esenler Kisa Film Yapim Destegi” kapsaminda ilk 3 arasinda yer alan projeler, 19 Aralik 2023’te yapilacak törenle ödüllendirilecek. Bu projelerin her birine 60 bin TL para ödülü verilecek. Kisa film alanindaki yönetmen ve yapimcilari, film endüstrisi profesyonelleri ile bulusturan ve onlara yapim asamasinda destek olan “Esenler Kisa Film Yapim Destegi”, senaryo asamasindaki projelerin üretimine yardimci olmayi ve bu projelere destekle kisa film türüne katki saglamayi amaçliyor. Projelerin tanitilarak uzman yapimcilar tarafindan maddi ve manevi destek almalarini hedefleyen “Esenler Kisa Film Yapim Destegi”, senaryo sürecindeki projelerin yönetmen ve yapimcilarina da proje gelistirme, sunma ve uluslararasi festivaller noktasinda egitimler vererek sinema sektörüne uzun vadede faydali olmak için gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA