ER-VAK Kadin Komisyonundan Tuba Ögretmene Tebrik Ziyareti

Erzurum Kalkinma Vakfi Kadin Komisyonu üyeleri 2023 Global Teacher Prize’e yarismasinda ilk 50 siraya giren Tuba Dumlu Güler’e tebrik ziyaretinde bulundular.

ER-VAK Kadin Komisyonundan Tuba Ögretmene Tebrik Ziyareti
Er-Vak Kadin Komisyonu Baskan Yardimcisi Hülya Güzel, “130 ülkeden 7 bin ögretmeni geride birakarak dünyanin en iyi 50 ögretmeni arasina giren hemserimiz Tuba Dumlu Güler’in bu basarisi hepimizi ziyadesiyle gururlandirmis ve mutlu etmistir” diyerek ziyaretlerini “marifet iltifat iliskileri dogrultusunda gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Hülya Güzel, Tuba Ögretmenin yapmis oldugu özverili çalismalariyla ögretmenlik mesleginin kutsalligini ve sayginligini bir kez daha duyurdugunu ve sahadaki çalismalariyla da meslegin sadece sinifta ders vermek olmadiginin mesajini verdigini söyledi.



“Okuma sansi düsük kiz çocuklarinin elinden tutup onlara egitimin kapilarini açan ve çalismalariyla 170 ögrenciye isik tutan Tuba ögretmenimiz Cumhuriyetimiz ’in 100 yilinda Türk toplumuna en güzel mesaji iletmis sehrimizin ve ülkemizin gurur kaynagi olmustur” diyen Güzel, fikri hür, irfani hür, vicdani hür nesillerin yetismesinde Tuba Dumlu Güler gibi ögretmenlere çok ihtiyaç duyuldugunu hatirlatarak kendilerine tebriklerini sundu.

Yarismada birinci olmasi halinde verilecek 1 milyon dolarlik ödülü egitim için harcayacagini ifade Tuba Dumlu Güler ögretmenin bu düsüncesiyle de gönüllere taht kurdugunu ifade eden Güzel, egitim alaninda atilan her adimin kutsal oldugunu vurgulayarak kardelenlerin can suyu olan Tuba ögretmenin bu ödülü almasini içtenlikle temenni ettiklerini belirtti.

Ziyaretin kendisini son derece memnun ettigini belirten Tuba Dumlu Güler’de hemserilerinden gelen destegin çalisma azmini daha da artirdigini ve kendisine yüksek moral verdigini belirterek Er-Vak kadin Komisyonu üyelerine tesekkür etti.

Ziyaret esnasinda Er-Vak Kadin Komisyonu Baskan Yardimcisi Hülya Güzel kendi ürettikleri Dadas Bebekleri ve Er-Vak Yayinlarindan çikan “Birinci Dünya Savasi ve Milli Mücadele’de Erzurum” isimli kitabi hediye etti.

Ziyarete Er-Vak kadin Komisyon üyeleri Hülya Güzel, Fatma Tastan, Doç.Dr.Dilsad Güzel, Seher Akyüz, Elif Gögebakan , Nahide Pirim, Gülbeden Kirzioglu ve Melek Korkmaz katildi.

Kaynak: İHA