Denizi Olmayan Ankara'da Vinç Ile Sörf Yaptilar

Ankara’nin Kalecik ilçesinde tarihi yedi gözlü köprünün restorasyon çalismalari esnasinda renkli görüntüler ortaya çikti. Bos vakitlerini degerlendiren isçiler, vinç ile Kizilirmak’ta sörf yapti.

Denizi Olmayan Ankara'da Vinç Ile Sörf Yaptilar
Ankara Savasi’nda ayri bir önemi olan ve 13. yüzyilda yapildigi tahmin edilen yedi gözlü Develioglu Köprüsü’nün restorasyon çalismalarini gerçeklestiren isçilerin kameralara yansiyan görüntüleri hem gülümsetti hem de korkuttu. Vince kendilerini baglayan isçiler, köprünün üzerinden geçtigi Kizilirmak’ta sörf yapti. Isçilerin eglenceli bir o kadar da tehlikeli anlari, IHA dronu ile görüntülendi.

Kalecik Köprüsü

Kalecik ilçe merkezinin yaklasik 7 kilometre güneydogusunda ve Kizilirmak nehri üzerinde yer alan tarihi yedi gözlü köprünün 13. yüzyilda Selçuklular tarafindan yapildigi tahmin ediliyor. Köprünün uzunlugu 136 metre, tabliye genisligi ise 3,4 metre olup, tarihi yapi yuvarlak kemerli yedi gözden olusuyor. Düzgün kesme ve kaba yonu taslarla insa edilen köprünün kitabesi bulunmuyor. Köprü, Develioglu Köprüsü olarak da biliniyor.
Kaynak: İHA