Bu Dijital Fotograf Platformu Kocaeli'nin Arsivini Olusturuyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin olusturdugu "Sevdamiz Kocaeli" mobil uygulamasi, 3 ayda 5 bin 506 fotografa ulasti.

Bu Dijital Fotograf Platformu Kocaeli'nin Arsivini Olusturuyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin kentin fotograf hafizasini olusturacak "Sevdamiz Kocaeli" mobil uygulamasi, dereceye giren fotografçilara ödül kazandirmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan "Kocaeli’nin en güzel fotograflarini ben çekerim" diyenler için baslatilan uygulama, fotografçilarin ilgisini çekmeye devam ediyor. Temmuz ayinda hayata geçtiginden beri her ay sevdamizkocaeli.com dijital fotograf platformunda en çok puani toplayarak dereceye giren 5 kisi ödül aliyor. Sevdamiz Kocaeli uygulamasi herkese açik bir etkilesim ve fotograf esasli özel bir platform oldu.

Fotografseverler kendi çektikleri sehir, doga, turizm, sanat, kültür, tarih, yasam içerikli fotograflari paylasarak halkin begenisine sunuyor. Fotograf tutkunlari için temmuz ayi içerisinde hizmete sunulan Sevdamiz Kocaeli platformu ilk günden bu yana 1 milyon 487 bin 345 görüntüleme aldi. Temmuz ayindan bu yana platforma üye olan fotografseverler tarafindan yüklenilen 5 bin 506 fotograf arasinda en begenilen, en çok puan alan 5 fotograf sahibi ödülünü aldi. Eylül ayinda kiran kirana mücadeleye girerek ilk 5’e adini yazdiran Burak Fatih Arslan 52 bin 635 puan toplayarak birincilige hak kazanirken, Salih Bozkaya 52 bin 352 ile ikinci, Mert Uçar 51 bin 114 puanla üçüncü, Efkan Yücel 8 bin 58 puan alarak dördüncü, Ilayda Bezir ise 5 bin 262 puan alarak besinci oldu.

"Ikinci oldum, mutluyum"

Dijital platforma üye olan Salih Bozkaya, "Ikinci oldum, mutluyum. Sevdamizkocaeli.com dijital fotograf platformunu arkadasim araciligiyla ögrendim. Hemen elimdeki begenerek çektigim fotograflarimi gönderdim. Güzel bir uygulama oldugunu düsünüyorum, emegi geçenleri tebrik ediyorum. Fotografa ilgi duyan herkesin katilmasini öneriyorum. Bu imkani sagladiklari için Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyorum" dedi.



"Fotograf çekmeyi çok seviyorum"

Eylül ayinda iyi bir puan toplayarak besinci olarak hediyesini alan Ilayda Bezir, "Sevdamiz Kocaeli Platformu’nu Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Instagram hesabindan gördüm. Fotograf çekmeyi çok seviyorum, çektigim ve begendigim fotograflari bir yerde yayinlamak çok güzel, bu alanda çok güzel fotograflar ve yerler kesfettim, yasadigim sehrin en güzel fotograflarini görüyorum. Emegi geçenlere tesekkür ederim" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA