Baskanlardan Birlik Beraberlik Vurgusu

Tepebasi Belediyesi ev sahipliginde gerçeklesen ‘Belediye Baskanlari Bulusmasi’nda, bir araya gelen merkez ve ilçe belediye baskanlari, birlik ve beraberlik içinde çalismalarina devam edeceklerine vurgu yapti.

Baskanlardan Birlik Beraberlik Vurgusu
Merkez ve kirsal ilçe belediye baskanlarinin bir araya gelerek fikir alisverisinde bulundugu ‘Belediye Baskanlari Bulusmasi’ Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Baskan Ataç’in makaminda bir araya gelen baskanlar, ülke ve kent gündemine iliskin sohbet ederken, hayata geçirilen ve yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda da bilgi alisverisinde bulundu. Baskanlar, birlik ve beraberlik içerisinde çalismaya devam edeceklerini kaydetti.

Eserler ve sergiler gezildi

Toplanti sonrasi ise Tepebasi Belediyesi hizmet binasi içerisinde yer alan Uluslararasi Pismis Toprak eserleri, Tarih Vakfi is birliginde hazirlanan ‘Milli Mücadele’de Eskisehir ve 100’üncü Yilinda Eskisehir’in Kurtulusu’ sergisi ve kardes sehir Berlin Treptow-Köpenick Belediyesi is birligi ile hazirlanan ‘Dogu’ya Kervan’ isimli karma sergi gezildi. Baskan Ataç, Büyükersen’e birebir olarak çizilen portresini hediye etti.

Cumhuriyet Anitini incelediler

Belediye hizmet binasinin ardindan ise baskanlar, bu yil 16’nci kez düzenlenen Pismis Toprak Sempozyumu’nda 21 misafir sanatçi ve sempozyum komitesinin el ele emek vererek cumhuriyetin 100’üncü yil anisina ortaya çikan aniti ziyaret etti. Baskanlar, ortaya çikan eserin Eskisehir’e ve Türkiye’ye yakistigini belirtti.

Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi’ni ziyaret ettiler

Baskanlar anitin ardindan persembe günleri Özdilek Sanat Merkezi’ne kurulan Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi’ni ziyaret ederek üretici kadinlar ile sohbet etti. Baskanlar ayrica Özdilek Sanat Merkezi yaninda bulunan Gökkusagi Kafe’deki özel gereksinimli bireylerle de bir araya gelerek toplu fotograf çektirdi.

Tepebasi Belediyesi’nde gerçeklestirilen bulusmaya Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Prof. Dr. Yilmaz Büyükersen, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Mihaliççik Belediye Baskani Haydar Çorum, Han Belediye Baskani Erdal Sanli, Alpu Belediye Baskani Gürbüz Güller, Mahmudiye Belediye Baskani Ishak Gündogan, Seyitgazi Belediye Baskani Ugur Tepe, ESKI Genel Müdürü Oguzhan Özen, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Ayse Ünlüce ve CHP Il Baskani Talat Yalaz katildi.

Kaynak: İHA