Astronomi Profesörü Derman, Antalya Bilim Merkezi'nde Ögrencilerle Bulustu

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi, Dünya Uzay Haftasi nedeniyle Türkiye’nin önde gelen astronomi profesörlerinden Ethem Derman’i ögrencilerle bulusturdu.

Astronomi Profesörü Derman, Antalya Bilim Merkezi'nde Ögrencilerle Bulustu
Dünya Uzay Haftasi nedeniyle merakli ögrencileri Gökbilimci Prof. Dr. Ethem Derman ile bulusturan Antalya Bilim Merkezi, uzay farkindaligini arttirmayi hedefledi. Merkezin konferans salonunda söylesi yapan Prof. Derman, ilkögretim ve ortaögretim ögrencilerinden olusan uzay meraklilarina dünyayi ve günes sistemini anlatti. Anlatimini görsellerle süsleyen Derman, sunumunun ardindan soru-cevap bölümünde detayli bilgiler verdi. Gezegen sayilmayan Plüton ile ilgili meraklanan çocuklar, sikça uzay hakkinda soru yöneltti.

“Gökyüzü sinir degil”

Söylesinin ardindan merkezin müze bölümünde Yeryüzü ile Uzay sergi alanlarini rehberler esliginde gezen çocuklar, burada da bilgilerini tazeleyip yeni bakis açilari kazandi. Bahçeye kurulan teleskoptan günesi gözlemleyen ögrenciler, farkli bir gün yasadi. Konuk Derman’a tesekkür eden merkez müdürü Selim Tiras, “Gökyüzü bizim için bir sinir degil, kesfedilmesi gereken uzun bir yol sloganiyla bu etkinligi yaptik. Aklini ve kalbini gökyüzünden ayirmayan herkesin uzay haftasi kutlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA