8 Yasindaki Çocugu Kaçirarak Fidye Istemisti, Tahliye Edildi

Bolu’da villa bahçesinde oynayan 8 yasindaki çocugu fidye için kaçirmaktan yargilanan sanik, cezaevinde kaldigi süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

8 Yasindaki Çocugu Kaçirarak Fidye Istemisti, Tahliye Edildi
Alpagut Mahallesi’nde 23 Ocak’ta meydana gelen olayda Onur Özarslan isimli süpheli, villanin bahçesinde köpegiyle oynayan Ö.B.Ö.’yü (8) kaçirmis ve Yasamkent Mahallesi Kalici Konutlar mevkiinde bulunan bir is merkezinin çatisina götürmüstü. Burada 8 yasindaki çocugu plastik sandalyeye oturtup bantla agzini kapatan, kollarini ve bacaklarini baglayan Özarslan, yakalanarak tutuklanmisti. Bolu 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya "konut dokunulmazligini ihlal etme", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma", "binanin eklentileri içinde muhafaza altina alinmis esya hakkinda hirsizlik ve fidye isteme" suçlamalariyla 25 yila kadar hapsi istenen sanik Onur Özarslan, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Kaçirilan Ö.B.Ö’nün ailesi ile taraf avukatlarinin

da hazir bulundugu durusmada söz hakki verilen sanik Onur Özarslan, önceki savunmalarini tekrar etti. Sanik, pisman oldugunu belirterek, aileden özür diledi.

"Planli bir suç yok"

Müvekkilinin istemeyerek suç isledigini belirten sanik avukati, "Müvekkilim Bolu’da vatani görevini yaparken arkadas kurbani olmus ve borçlanmis. Bolu sehir merkezinde camilerde, sokaklarda yatip çöp toplarken küçük çocugu görmüs. Planli bir suç yok, plani o anda yapmis" dedi.

Magdur ailenin avukati ise, sanigin olaydan bir gün önce evin çevresinde kesif yaptigini ve bu anlarin kameralarina yansidigini belirterek, bu yüzden verilecek cezanin en üst seviyeden verilmesini talep etti.

"Çocugum geceleri korkuyla uyanmakta ve hala olayin etkisinde"

Magdurun annesi R.Ö., "Bu olay nedeniyle her gün korku içerisinde yasiyoruz. Çocugum geceleri korkuyla uyanmakta ve hala olayin etkisinde. Her gün ayni seyi yasiyoruz. Bir anne olarak ben de bu durumdan çok etkilendim. Para ugruna kimsenin caninin yanmamasi gerekir. Bu olay planlanmistir. Oglum insana olan güvenini kaybetti. Gereken cezanin verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanigin yargilama sirasindaki tutum ve davranislari sebebiyle iyi hal indirimi uygulayip, "kisiyi hürriyetinden yoksun birakmak" suçundan 3 yil 4 ay, "binanin eklentileri içinde muhafaza altina alinmis esya hakkinda hirsizlik ve fidye isteme" suçundan 4 yil 2 ay ve "konut dokunulmazligini ihlal etme" suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 7 yil 11 ay hapis cezasi verdi. Sanik, kaçma süphesi olmamasi, delillerin toplanmis olmasi ve cezaevinde kaldigi süre de göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Kaynak: İHA