1. Eskisehir Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Kongresi ESOGÜ'de Basladi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) ‘1. Eskisehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi’ basladi.

1. Eskisehir Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Kongresi ESOGÜ'de Basladi
Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Dekanligi çatisi altinda Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Tip Fakültesi Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dali is birligiyle düzenlenen “1. Eskisehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda basladi.

Kongre açilisi ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kürsat Bora Çarman, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sibel Aksu Yildirim, ESOGÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatma Deniz Sayiner, ESOGÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy ve ögretim üyelerinin katilimlari ile gerçeklestirildi.

“Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Yenilikçi Yaklasimlar” ana temali kongrenin açilisinda konusan Kongre Baskani ve ESOGÜ Tip Fakültesi Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. R. Nesrin Demirtas; fizyoterapistlik meslegine, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanindaki ilerlemelere ve Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ndeki gelismelere ivme kazandirmasi ümidiyle bu kongreyi düzenleyerek, 1978 yilinda basladigi o zamanki adiyla Anadolu Üniversitesi Tip Fakültesi, simdiki adiyla ESOGÜ Tip Fakültesi’ndeki görevinden emekli olmak istedigini kaydetti.

ESOGÜ Rektörlügü basta olmak üzere kongrenin düzenlenmesine destek veren herkese tesekkür eden Prof. Dr. Demirtas, oturum baskani ve konusmaci olarak kongreye katki sunan tüm meslektaslarina da ayrica tesekkür etti.

ESOGÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel, Cumhuriyetimizin 100. yilinda böyle bir kongreye ev sahipligi yaparak her biri alaninda önde gelen degerli akademisyenleri konuk etmekten dolayi büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Dr. Ögretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel kongrenin düzenlenmesine destek veren ve katki saglayan herkese tesekkür ederken, basarili bir etkinlik geçirilmesini diledi.

ESOGÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, üniversiteyi üniversite yapan en önemli seyin bilimsel paylasimlar oldugunu belirterek faydali bir kongre geçirilmesini diledi. Prof. Dr. Gürsoy ayrica, emekliye ayrilan Prof. Dr. R. Nesrin Demirtas’a bugüne kadarki hizmetleri için hastanesi ve kendi adina tesekkür etti.

ESOGÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatma Deniz Sayiner, iki gün sürecek kongrenin çok faydali olacagina inandigini belirterek Kongre Baskani Prof. Dr. R. Nesrin Demirtas ve Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Cemile Bozdemir Özel’e emekleri için tesekkür etti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kürsat Bora Çarman, bir Çocuk Nörolojisi Uzmani olarak fizyoterapistlerle sürekli birlikte çalistigini belirterek, fizyoterapistlerin basta çocuklar olmak üzere ihtiyaç duyan tüm hastalara dokunan isler yaptigini vurguladi ve düzenlenen kongrenin bu perspektiften bakildiginda degerli ve güzel programiyla çok anlamli oldugunu kaydetti.

Prof. Dr. R. Nesrin Demirtas’a saglikli bir emeklilik dileyen Prof. Dr. Çarman, kendisinin resmi görevinin sona erdigini ama hekimlik mesleginden emekli olunmadigini ve Prof. Dr. Demirtas’in deneyimlerinden faydalanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Kürsat Bora Çarman konusmasinin ardindan emekliligi dolayisiyla Prof. Dr. R. Nesrin Demirtas’a tesekkür plaketi takdiminde bulundu. Açilisin ardindan kongre bilimsel programina geçildi.

Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanina yönelik degerlendirme ve tedavideki gelismeler ile güncel yaklasimlari paylasmayi hedefleyen iki günlük “1. Eskisehir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kongresi” çerçevesinde, farkli konularin ele alinacagi oturumlara ek olarak sözel ve poster bildiri sunumlari da yer aliyor.
Kaynak: İHA