KKTC Cumhurbaskani Tatar Giresun'da Kibris Gazileriyle Yemekte Bir Araya Geldi

Bir dizi ziyaret ve konferans için Giresun’a gelen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kibris Gazileriyle yemekte bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Giresun'da Kibris Gazileriyle Yemekte Bir Araya Geldi
Giresun Belediyesi tarafindan düzenlenen ögle yemeginde Kibris Gazileriyle bir araya gelen Cumhurbaskani Tatar, gazilere hitaben yaptigi konusmada "Kibris çok acilardan geçti, soykirimlar ve katliamlar yasandi, çok bedeller ödendi ama dönüm noktasi 1974 yilinin 20 Temmuz Cumartesi sabahi merhum Basbakan Bülent Ecevit ve merhum Basbakan Yardimcisi Necmettin Erbakan’in talimatlariyla sizlerin, Türk askerinin, Mehmetçigin adaya çikmasiyla Kibris bagimsizligina kavustu" dedi.

Gelecek yil Kibris Baris Harekatinin 50. yilinin kutlanacagini vurgulayan Tatar, "Sizler 20-25’li yaslarinizda Mehmetçikler olarak adaya çiktiniz, geldiniz, simdi 70-75 yaslarindasiniz, halen daha dimdik, halen daha gözlerinizin içine baktigimda, gerekirse yine gideriz anlayisiyla beni burada karsiladiniz, sizlere bir kez daha minnet duygularimi ifade etmek istiyorum" diye sözlerini sürdürürken, Tatar’in bu sözleri Gaziler tarafindan coskuyla alkislandi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekili Ertugrul Gazi Konal, Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazici ve Giresun Il Jandarma Komutani Albay Özgür Özer’in de katildigi yemek sonrasi tüm gazilerle tek tek selamlasip, sohbet eden Tatar, her biriyle ayri ayri hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA